Cercle werft Kroatische middenvelder Stipe Bacelic-Grgic aan

Cercle Brugge heeft zich met de Kroatische middenvelder Stipe Bacelic-Grgic versterkt. De Kroaat ondertekende een tweejarig contract, met een optie voor een volgend seizoen.


Stipe Bacelic-Grgic, met als roepnaam Baco, kreeg zijn jeugdopleiding bij Hadjuk Split en speelde voor de Kroatische nationale jeugdelftallen U16, U17 en U19. Vorig seizoen kwam hij uit voor het degraderende Dragovoljac uit Zagreb, waar hij tien keer scoorde en goed was voor zeven assists.

Met dank aan zoon van Branko Karacic

“We zijn al een tijdje bezig met de uitbouw van ons netwerk, ook in Kroatië”, zegt technisch directeur Sven Jeacques. “In eerste instantie was dat met Josip Weber en in tweede instantie met Branko Karacic. Uiteindelijk is het pas een achttal maanden geleden beginnen lopen, toen we met Branimir, de zoon van Branko, die overigens zeer goed Nederlands kent, contacten opgebouwd hebben. Op een bepaald moment zaten we op eenzelfde golflengte en kwamen we bij Baco, die past binnen het profiel. Anderhalve week hebben we aan deze overgang gewerkt en bekeken of alles haalbaar is. Hij heeft zijn medische testen afgelegd en had ondertussen al gesprekken met de technische staf.”

Ook voor Branko Karacic is de nieuwe speler van Cercle geen onbekende. In het seizoen 2009-2010 was hij zijn trainer bij HNK Sibenik. Baco zal wellicht met het nummer tien spelen en traint vanaf maandag met de groep mee.

(ACR – Foto ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.