Yentl De Baets trekt van Cercle Brugge naar Letland

© Cercle Brugge
Redactie KW

De 19-jarige verdediger van de beloften van groen-zwart kiest voor een avontuur bij FK Jelgava in eerste nationale.

Yentl De Baets wordt op 11 augustus 20 jaar en liep zijn bijna volledige jeugdopleiding door bij KAA Gent. Vanaf de U17 koos de voetballer uit Eeklo voor Cercle Brugge. Daar was de vinnige aanvaller de voorbije twee seizoenen actief bij de beloften van groen-zwart, onder leiding van de trainers Jimmy De Wulf en Wouter Artz. Zijn contract liep eind juni af bij Cercle Brugge en nu kiest hij voor een avontuur in Letland.

Yentl kreeg enkele maanden geleden al interesse vanuit het Baltisch land aan de Oostzee. In februari mocht hij testen bij FK Jelgava uit eerste nationale. De uitbraak van de coronapandemie zorgde er toen voor dat ook de Letse voetbalcompetitie gestaakt werd. Hij mocht toch een contract tekenen bij Jelgava. Halfweg juni begon de competitie er opnieuw in eerste klasse en Yentl vervoegde ondertussen zijn nieuwe club in de hoop daar een basisplaats af te dwingen. Jelgava staat momenteel op de vijfde plaats op tien ploegen. Het blijft een ploeg met ambitie. Ruim twee jaar geleden trad FK Jelgava aan in de eerste voorronde van de Europa League, maar werd uitgeschakeld door het Hongaarse Ferencvaros.

De beloften van Cercle Brugge zagen in deze transferperiode nog enkele andere spelers vertrekken: Gianni Swennen en Ralph Ameys naar KFC Sparta Petegem en doelman Dimi Carré naar Mandel United.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier