Cercle Brugge verliest opnieuw met een goal verschil

Groen-zwart blijft onderin op drie punten van Waasland-Beveren na een 1-2 tegen KRC Genk. Cercle kende overigens een ongelukkige avond want ook drie spelers moesten geblesseerd vervangen worden.

Lyle Foster (Cercle Brugge) Jhon Lucumi Bonilla (Genk). © belga

Cercle Brugge kon van de laatste plaats weg en KRC Genk behaalde de voorbije weken een twee op vijftien, dus wist je waar beide ploegen aan toe waren. Bij groen-zwart kregen we in vergelijking met de vorige speeldag op Standard bijna zo goed als dezelfde elf in de basis. Enkel Gory kwam in de plaats van Cassaert.

Coulibaly in plaats van Omolo

Al was dat niet voor lang, want na goed tien minuten werd de spits geblesseerd naar de kant gehaald. Foster kwam in zijn plaats. Luttele minuten later nog meer kopzorgen voor de thuisploeg en trainer Storck, want ook Omolo had verzorging nodig. De Keniaanse international moest eveneens vervangen worden. In zijn plaats kwam Coulibaly en schoof Donsah een rij naar achter.

Dat veranderde tot dan weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen hadden ongeveer evenveel balbezit, maar tot een doelrijpe kans kwam het nog niet. De meeste pogingen bleven vanop afstand. En zo kwam ook het eerste doelpunt tot stand. Panzo liet zich iets te gemakkelijk aftroeven door Ito. De Japanner zette door en met ietwat geluk kon hij scoren, want zijn schot week af op Donsah. Veel meer was er in de eerste helft niet te zien, alsook niet in de vijf minuten toegevoegde tijd en zo ging Genk met een gevleide voorsprong rusten.

Somers maakt 1-1

Bij aanvang van de tweede helft eiste Cercle het meest de bal op en na vijf minuten kwam Foster in een mooie schietpositie. Zijn slap schot ging naast. Afleggen tot bij de vrijstaande Panzo was misschien beter geweest. Kort nadien speelde Somers Hazard mooi voor doel, maar die had dan weer teveel tijd nodig om te besluiten. Op het uur nog eens Cercle met een trap van Foster dat via de vingertoppen van Vandevoordt in hoekschop ging.

Na de corner die daarop volgde kreeg ook Peeters een mogelijkheid. Dit keer was de keeper van Genk met een voet op de goede plaats. De druk bleef aanhouden bij Cercle. Somers kon zich doorzetten op rechts, afleggen met links en 1-1.

Doelman Hubert geblesseerd

Het thuispubliek zette zich meteen achter hun ploeg en bij de eerste mogelijkheid van Genk stond de landskampioen echter weer voor. Een voorzet van op rechts werd door de Cercledefensie tot bij Berge gebracht en die besloot in de linkerhoek van het doel. Groen-zwart moest opnieuw achtervolgen, al bleef het toen de vraag of men nog eens een vuist kon maken.

Daar leek het niet op en of het nog niet genoeg was, moest ook doelman Hubert geblesseerd naar de kant na een botsing met zijn ploegmaat Dekuyper. De vervangingen waren opgebruikt, dus nam Donsah een plaats in doel. De thuisploeg moest de toegevoegde zes minuten met tien verder. Hierin gebeurde niets meer. Zo won de landskampioen zeer gevleid met 1-2. Een vooral in de tweede helft verdienstelijk Cercle bleef opnieuw met lege handen achter.

Cossey niet langer bij Cercle Brugge

Intussen is bekend dat Cercle Brugge en Rudi Cossey in onderling overleg een einde hebben gemaakt aan hun samenwerking. Cossey was sinds begin dit seizoen actief als assistent-trainer, maar beide partijen kwamen tot de conclusie dat de toekomst beter afzonderlijk van elkaar wordt voorgezet.

(ACR)

Cercle Brugge – KRC Genk: 1-2.

Doelpunten: 34′ Ito 0-1, 65′ Somers 1-1, 70′ Berge 1-2.

Cercle Brugge: Hubert, Biancone, Ueda, Omolo (19′ Coulibaly), Panzo (58′ Kouamé), Dekuyper, Donsah, Peeters, Somers, Hazard, Gory (13′ Foster).

Gele kaarten: 85′ Dekuyper.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.