Cercle Brugge start met voorbereiding op nieuw seizoen

De eerste training van Cercle Brugge. © belga
Redactie KW

Maandagnamiddag werd een eerste keer getraind door de spelersgroep van Cercle Brugge, zij het voorlopig zonder hoofdtrainer.

Het blijft wachten op wie Bernd Storck zal opvolgen. Paul Mitchell, sinds vorige week de nieuwe technisch directeur van zowel Cercle Brugge als AS Monaco voert gesprekken met wie de nieuwe hoofdcoach moet worden. Het was de Duitser Andreas Patz, die niet met zijn landgenoot Bernd Storck naar Slovakije meeging, die maandagnamiddag de eerste training in drie verschillende groepen leidde. Hij werd bijgestaan door keeperstrainer Dany Verlinden en beloftecoach Jimmy De Wulf. Ook zijn assistent Wouter Artz zal worden ingeschakeld.

25 spelers aanwezig

Nadat de spelers elk apart toekwamen – de kleedkamers zijn omwille van corona niet toegankelijk -, trokken zij meteen naar het trainingsveld en de fitnessruimte. Daar lag per speler een kledijpakket klaar.

Er waren 25 spelers aanwezig: Miguel Van Damme, de Braziliaan Warleson en Merveille Goblet. Verder ook Jérémy Taravel, Naomichi Ueda, Aldam Deuro, Calvin Dekuyper, Thibo Somers, Arne Cassaert, Dimitar Velkovski, Alimani Gory, Dino Hotic, Olivier Deman, Andi Koshi, Kevin Hoggas en Stef Peeters.

Vitinho Da Silva en Kylian Hazard, omwille van een kleine ingreep aan de neus, waren afwezig, net als nieuwkomer Serge Raux-Yao. Alexander Corryn en Guy Mbenza waren er wel bij. Verder ook Aboubakary Kanté, Figo Suffys, Olivier Scholaert, Charles Vanhoutte en Robbe Decostere en van bij de beloften ook nog Wolf Ackx, Luca Lucker en Aske Sampers. De training duurde per groep anderhalf uur.

Gezonde middenmotor

De komende weken worden er nog versterkingen verwacht. Voorzitter Vincent Goemaere, die op de eerste training aanwezig was, wil dat niet dezelfde fouten worden gemaakt als vorig seizoen en zou groen-zwart in de komende competitie als een gezonde middenmotor willen zien. Ondertussen heeft hoofdsponsor Napoleon Sports & Casino het contract met Cercle verlengd en deelt die 1.000 sjaals uit aan de eerste 1.000 abonnees. De komende dagen wordt er verder achter gesloten deuren getraind, komend weekend zijn de spelers vrij.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten