Cercle Brugge blijft kritisch tegenover stadiondossier

Voetbalploeg Cercle Brugge blijft kritisch tegenover het Brugse stadiondossier, zo blijkt vrijdag uit een reactie van de club op de beslissing van de Raad van State. De club zegt de inspanningen te waarderen, maar benadrukt dat de effectieve bouw van een nieuw stadion nog veraf is.

Cercle-voorzitter Vincent Goemaere.©KURT DESPLENTER BELGA
Cercle-voorzitter Vincent Goemaere.©KURT DESPLENTER BELGA

Het gunstig advies van de Raad van State leidt nog niet tot euforie bij de voetbalploeg. “Cercle Brugge waardeert de inspanningen van de Vlaamse Regering en dankt Minister Demir nadrukkelijk maar benadrukt ook dat er nog steeds een lange weg af te leggen is tot de effectieve bouw van een nieuw stadion langs de Blankenbergse Steenweg”, klinkt het.

Cercle benadrukt dat het verkrijgen van een definitief ruimtelijk plan en een definitieve omgevingsvergunning gepaard gaat met tijdrovende procedures en betwistingen. “De Raad van State kan verzocht worden om het plan nietig te verklaren en er moeten nog vergunningen worden verkregen voor de bouw en het gebruik van een voetbalstadion. Zo kan het nog jaren duren voor er effectief een stadion staat.”

Belofte nakomen

Cercle vraagt dan ook garanties van de stad Brugge. “We eisen dat de start van de werken voor het nieuwe Club Brugge-stadion wordt uitgesteld tot een duurzame, juridisch haalbare en eerlijke oplossing voor Cercle Brugge is gegarandeerd. De stad Brugge heeft ons gegarandeerd dat onze ploeg op de Jan Breydelsite kan blijven tot er een aanvaardbare oplossing is gevonden. We vragen de stad om die belofte na te komen”, zegt voorzitter Vincent Goemaere.

De ploeg benadrukt ook dat het voor hen geen optie is om tijdelijk te spelen in het nieuwe stadion van Club Brugge. “Hoewel er gelijkenissen zijn met de huidige situatie in het Jan Breydelstadion, is er een wereld van verschil tussen twee teams die in één neutraal stadion spelen en twee teams die in het stadion van één van deze teams spelen. Vandaag vragen we alleen maar om als gelijken te worden behandeld en niet uit ons huis te worden geschopt voordat er een haalbare, eerlijke en duurzame oplossing is voor beide voetbalclubs”, aldus Goemaere.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.