Bondsparket vraagt twee speeldagen schorsing voor KVK-trainer Vanderhaeghe

Yves Vanderhaeghe kreeg rood in de slotfase van SV Zulte Waregem - KV Kortrijk. © VDB
Redactie KW

Kortrijk-trainer Yves Vanderhaeghe moet na zijn rechtstreekse uitsluiting maandagavond op bezoek bij Zulte Waregem een schorsing van twee speeldagen vrezen. Die minnelijke schikking heeft het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag overgemaakt aan de Kerels.

Vlak voor het einde van de wedstrijd zag KV Kortrijk de gelijkmaker van Van den Bossche afgekeurd worden wegens buitenspel. Meteen daarop gaf de vierde official vier minuten extra tijd aan, tot ontsteltenis van Vanderhaeghe. De coach van KVK had op meer gehoopt en maakte dat in woord en gebaar duidelijk aan scheidsrechter De Cremer, die Vanderhaeghe voor zijn kritiek bestrafte met een gele kaart. Omdat de oefenmeester van de bezoekers bleef sakkeren op de ref werd hij meteen daarop met rood in de tribunes gestuurd. Uiteindelijk sleepte Kortrijk nog een punt uit de brand in de West-Vlaamse derby.

Afgekeurd doelpunt

Na de wedstrijd ging Vanderhaeghe in de kleedkamer van de scheidsrechter verhaal halen over zijn uitsluiting. Hij was het niet eens met de uitleg van De Cremer en ging de discussie aan, zowel over zijn rode kaart, het afgekeurde doelpunt als over de extra tijd. Wanneer Vanderhaeghe werd gevraagd om de kleedkamer te verlaten, snauwde hij De Cremer toe. “Je bent nog jong en je hebt geen persoonlijkheid”, zou Vanderhaeghe gezegd hebben.

Het Bondsparket vraagt twee speeldagen schorsing. “De heer Vanderhaeghe is met zijn uitlatingen richting de scheidsrechter niet aan zijn proefstuk toe. Er is een uitgebreid casier”, aldus bondsprocureur Ebe Verhaegen. Als Kortrijk niet akkoord gaat, verschijnt Vanderhaeghe woensdag voor het Disciplinair Comité.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.