Andi Koshi blijft langer bij Cercle Brugge

Andi Koshi.© Foto Cercle Brugge
Andi Koshi.© Foto Cercle Brugge
Redactie KW

De Belgische jeugdspeler van Kosovaarse afkomst heeft zijn contract bij groen-zwart verlengd tot juni 2022, inclusief een optie op een bijkomend seizoen.

De negentienjarige middenvelder groeide op in Antwerpen en was actief binnen de jeugd van Beerschot. Daarna trok hij voor zeven seizoenen naar Anderlecht en voor één seizoen naar het Nederlandse PSV Eindhoven. In 2018 scoorde de aanvallende middenvelder drie keer in twaalf wedstrijden voor de PSV-junioren. Koshi was in het verleden aanvoerder van de Belgische U17, maar kan ook nog voor Kosovo uitkomen. Het seizoen daarop kwam hij via AS Monaco en de toenmalige sportief directeur François Vitali bij Cercle terecht.

“Beloning voor Andi’s harde werk”

De voorbije seizoenen trainde Koshi, die bij een gastgezin in Zedelgem verblijft, veelal mee met de A-kern. Wedstrijden speelde hij met de belofteploeg, onder leiding van Jimmy De Wulf en Wouter Artz. Sinds dit seizoen maakt hij definitief deel uit van de groen-zwarte hoofdmacht . “De contractverlenging is een beloning voor Andi’s harde werk van de voorbije seizoenen”, klinkt het bij Cercle.

Groen-zwart wil duidelijk werk maken en punten scoren voor het binnenhalen van een nieuwe jeugdlicentie bij de Elite 1. Begin oktober ondertekenden ook al Artuur Zutterman, Lucca Lucker, Wolf Ackx en Aske Sampers een semiprofessionele verbintenis voor een seizoen met een jaar optie. Robbe Decostere, Charles Vanhoutte en Thibo Somers verlengden begin december hun contract tot juni 2023. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.