https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Alexis (KVC Wingene) en Dieter (GL Ruiselede) kijken uit naar derby: “Nu al de match van het jaar”

Alexis De Weirt en Dieter Van De Kerckhove. (foto WD)
Redactie KW

Vrienden Alexis De Weirt (25) en Dieter Van De Kerckhove (40) leerden elkaar kennen toen ze de trainerscursus volgden en daarna trainer waren bij de jeugd bij KVC Wingene. Nu zijn ze respectievelijk spits bij KVC Wingene en doelman bij GL Ruiselede. Zaterdagavond staan ze tegenover elkaar in de derby.

Bij KVC Wingene en GL Ruiselede kijken ze al enkele weken uit naar de derby, die nu zaterdag geprogrammeerd staat. Voor vrienden Alexis De Weirt (25) en Dieter Van De Kerckhove (40) leeft deze match nog net iets meer.

Hoe verliep de voorbereiding en de competitiestart?

Alexis De Weirt: “In de voorbereiding was het reeds heel pittig, veel trainingen en veel wedstrijden. Eens de machine begon te draaien hebben we mooie dingen neergezet als team. In de competitie zijn we goed begonnen. Eerst was er de gewonnen leuke derby tegen Doomkerke en we waren zo goed vertrokken voor de rest van het seizoen. Daarna volgde opnieuw winst tegen Zeebrugge. Wij hebben wel een match minder gespeeld dan Ruiselede maar zijn net als zij nu nog ongeslagen

Dieter Van De Kerckhove: “Wij zijn ook goed begonnen met een 9 op 9 met toch wel een jonge ploeg, ik ken zelfs enkele spelers van toen zij nog bij de jeugd speelden. Zelf heb ik weinig werk gehad als doelman dus de ploeg deed het als geheel heel goed. Wij gaan elke match voor winst en we zien wel waar het schip strandt, liefst zo hoog mogelijk.”

Hoe kijken jullie naar de derby?

Alexis: “Ik ken enkele spelers bij de Groene Leeuwen, ook de trainer. Voor mij is dat wel de match van het jaar. Ongeacht de eindscore zal ik wel tevreden zijn om er enkele vrienden en kennissen terug te zien. Zij zijn net als wij goed begonnen en zullen gemotiveerd zijn om een goed resultaat te behalen. Wij willen ons thuisniveau vasthouden en ik denk dat het een leuk wedstrijdje zal worden.”

Dieter: “Het spelsysteem dat we wilden spelen, hadden we nog niet echt onder de knie maar onze trainer heeft dat goed aangepakt. Nu zijn we op niveau en ik denk dat Wingene op een goed moment zal komen. We willen nog eerst Westkapelle over de knie leggen woensdagavond om wat ruimte te hebben boven in de rangschikking. Een dipje zullen we waarschijnlijk ook wel eens hebben, vandaar. De punten die we nu reeds hebben, kunnen ze ons niet meer afnemen.”

Hoe zag jullie voetbalverleden er uit?

Alexis: “Dat zag er voor 95 procent uit bij KVC Wingene. Ik begon er bij de jeugd en week in mijn jeugdjaren even naar Roeselare uit. Na een jaartje keerde ik terug naar de club uit mijn gemeente, KVC. Na de jeugd volgden vijf jaar Knesselare om dan terug te keren naar mijn vertrouwde kleuren.”

Dieter: “Ik heb bij heel wat clubs in de regio gespeeld. Ik ben begonnen bij Dosko Beveren, dan Oostnieuwkerke, in mijn woonplaats Aarsele, Kanegem, Zeveren, Tielt en dan Ruiselede. Twee jaar geleden ben ik ingevallen als trainer van de reserven bij KVC Wingene om daarna terug te keren naar Ruiselede, nu mijn tweede jaar. Tussenin waren er nog twee periodes cafévoetbal.” (WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.