Vrienden Aaron Saelens en Jonas Del’haye tegenover elkaar in derby: “We houden allebei van een goede groepssfeer en een pint”

Aaron Saelens en Jonas Del'haye. (foto EF)
Redactie KW

Op de openingsspeeldag in vierde provinciale D ontvangt GS Voormezele zondagnamiddag SK Reningelst. Naast de eerste drie punten van het seizoen staan bij boezemvrienden Jonas Del’Haye en Aaron Saelens ook meteen de eer in hun vriendengroep op het spel.

Jonas Del’Haye genoot zijn jeugdopleiding bij SC Zonnebeke, waarna hij drie seizoenen geleden de overstap maakte naar VK Langemark-Poelkapelle. “Ik kwam daar toe in een nieuwe groep. Samen met mij sloot ook Aaron als nieuweling aan bij de A-kern. Het klikte onmiddellijk goed tussen ons en heel snel waren we ook naast de trainingen en wedstrijden samen te vinden”, aldus Jonas. “Het was snel duidelijk dat we gemeenschappelijke interesses hadden. We vinden allebei een goede groepssfeer belangrijk en drinken ook allebei graag een pintje. Laat ons zeggen dat geen van ons twee graag thuis is”, pikt Saelens in.

Tijdens hun periode in Langemark kwamen Saelens en Del’Haye ook in dezelfde minivoetbalploeg terecht. “We spelen samen in de minivoetbalcompetitie Moorslede-Dadizele bij FC De Zwempies. Het is een ploegje waar we met nog enkelen van de toenmalige kern van VKLP samen spelen. Naast het minivoetbal zijn we in de zomermaanden ook vaak te vinden op voetbaltornooitjes. Jonas en ik zijn eigenlijk de twee die er bijna altijd bij zijn”, gaat Aaron verder.

Spel lezen

Eerder speelden de twee nog niet tegen elkaar. Maar door hun periode in Langemark, het minivoetbal en de zomertornooien kennen de twee elkaars kwaliteiten als geen ander. “De grootste kwaliteit van Aaron is zonder twijfel zijn spelinzicht. Hij kan het spel als geen ander lezen en heeft dan ook nog de kwaliteit om de juiste pass te geven”, vertelt Zonnebekenaar Del’Haye. “Als je mij vraagt naar de grootste kwaliteit van Jonas moet ik waarschijnlijk hetzelfde antwoord geven. Spelinzicht heeft hij wel, duelkracht niet. Want hij is niet van de grootste”, lacht Saelens.

Diegene die zondag verliest, zal het een tijdje mogen horen

Voor Jonas is de periode in Langemark waar hij samen met Aaron in de A-kern zat absoluut de mooiste in zijn voetbalcarrière. Als Saelens er één moment moet uitpikken, dan keert hij toch terug naar zij jeugdjaren. “De periode in Langemark was de eerste keer dat ik in een A-kern terecht kwam. We hadden daar een heel goede groep. Dat ik dan uiteindelijk de hechte vriendschap met Aaron er kan aan overhouden maakt het extra mooi”, gaat Del’Haye verder. “Ik kies voor het moment dat ik met de U17 van Ieper kampioen speelde. Dat was echt een fantastisch jaar. Al kijk ik ook met heel goede herinneringen terug op de periode in Langemark”, vertelt de 21-jarige Geluwenaar.

Of ze ooit nog eens ergens samen zullen spelen, durven de twee niet te zeggen. “Dan moet Aaron maar naar Reningelst komen”, grapt Del’Haye. “Het zou inderdaad wel leuk zijn om nog eens samen te kunnen spelen moest de gelegenheid zich voordoen. Maar we spelen al samen minivoetbal en zien elkaar naast het veld ook geregeld. Dat we niet in dezelfde club spelen heeft absoluut geen invloed op onze vriendschap”, pikt Aaron in.

Klaar voor de start

Dat de wedstrijd van komende zondag voor beiden meteen heel belangrijk is, is duidelijk. Beide ploegen kenden een relatief goede voorbereiding en zijn dan ook klaar voor de competitiestart. “We speelden een goede voorbereiding. Al waren onze wedstrijden tegen de derdeprovincialers vaak beter dan die tegen de vierdeprovincialers. Maar ik denk wel dat we klaar zijn om een goed seizoen te spelen”, blikt Saelens terug. Ook Jonas is tevreden over zijn voorbereiding. “Als we beiden de kans krijgen om te spelen, zullen Aaron en ikzelf elkaar normaal gezien tegen komen centraal op het middenveld. We zijn tijdens de zomer samen op reis geweest naar Bulgarije en afgelopen weekend waren we samen te vinden op het Highlight Festival. Degene die de wedstrijd verliest zal het wel een tijdje mogen horen” besluit een lachende Jonas Del’Haye. (BP)

Zondag 5 september om 15 uur: GS Voormezele – SK Reningelst.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.