Patrick Verheule blijft hoofdcoach bij Olympic Ledegem: “We moeten minstens eindronde ambiëren”

Coach Patrick Verheule kan beschikken over een ruime groep spelers.©VDB / Bart Vandenbroucke foto Bart
Coach Patrick Verheule kan beschikken over een ruime groep spelers.©VDB / Bart Vandenbroucke foto Bart
Redactie KW

Het was de voorbije weken bijzonder stil op de transfermarkt bij vierdeprovincialer Olympic Ledegem. Reden was dat de bijna volledige spelersgroep van coach Patrick Verheule aan boord blijft en er dus enkel naar gerichte versterkingen moest worden uitgekeken.

De sportieve cel van Olympic Ledegem kreeg één opdracht mee: de nieuwkomers moesten een binding hebben met de gemeente of de club. Er komen een viertal nieuwe gezichten bij, vooral in aanvallend opzicht. “Redelijk snel waren we er met de clubleiding uit dat we voortaan opnieuw met één eerste ploeg uitpakken”, opent coach Patrick Verheule, die samen met assistent David Daels aan boord blijft.

“Aangezien op één speler na iedereen zijn woord gaf, moest er niet veel gezocht worden naar vers bloed. Uiteindelijk zijn er vier nieuwkomers. In het aanvallend compartiment komen Gianni Dhondt (Winkel B), Mehdi Verlinde (Aalbeke) en Nathan Hazard (Wervik) erbij. Er is ook een extra doelman met Stef Plateeuw, die vorig jaar de kleuren van Diksmuide B verdedigde. De kern zal nu uit zo’n 25 spelers bestaan. De onderlinge concurrentie zal dus groot zijn, maar dat kan onze resultaten ten goede komen.”

Voorbereiding

“Wat onze ambitie is? Naar mijn mening waren we voor dit seizoen eigenlijk al gewapend om een rol van betekenis te spelen in vierde provinciale. Aangezien de kern versterkt is, moeten we ervan uitgaan dat we minstens een eindrondeticket kunnen ambiëren. Een zekerheid is dat nooit, zeker nu je niet weet hoe sterk de concurrentie bijvoorbeeld zal zijn. In onze ‘Ieperse’ reeks hoor ik vooral de naam van Brielen Sport opduiken als titelkandidaat, maar alles moet natuurlijk op het veld gebeuren.”

Of ik verwacht dat de voorbereiding in normale omstandigheden zal kunnen gebeuren? “Ik hoop het, want het voetbal ligt nu toch al heel lang stil. Ik hoop dus ergens tegen halverwege juli aan de opbouw te kunnen beginnen en dan vanaf augustus ook wedstrijden in te lassen. Voor de beloften zal dit met de Mandelcup zijn, de eerste ploeg krijgt een resem wedstrijden waarin iedereen, ja, zelfs jongens uit de beloften, hun kans zullen krijgen om zich te bewijzen. Vanaf september zal de beste ploeg op dat moment starten”, besluit Patrick. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier