Jelle Landuyt is echte clubspeler bij FC Westouter

Jelle Landuyt van FC Westouter. © EF
Anton Peene Reporter

Na de stuntzege tegen de nummer twee VK Langemark-Poelkapelle wil FC Westouter zaterdag verdergaan op dit elan tegen de buren van KFC Poperinge B. Zondag gaat een deel van de ploeg dan genieten van de wielerhoogdag Gent-Wevelgem.

FC Westouter kon vorig weekend winnen op het veld van VKLP. “In de heenmatch kenden we pech en slikten we in de laatste tien minuten nog twee goals. Toch gingen we met een goed gevoel naar daar, we hadden niets te verliezen”, weet Jelle Landuyt.

“Uiteindelijk kwamen we 2-0 achter en we stonden met de rug tegen de muur. In een dolle tien minuten konden we de scheve situatie nog omkeren. Er werden enkele spelers gewisseld en we gingen offensiever spelen. Als je snel de 2-1 kan maken, dan krijg je een boost. Zo tankten we vertrouwen na het puntenverlies in en tegen Rekkem Sport. Dat veld ligt ons niet en we misten veel kansen. Een beetje het verhaal van het hele seizoen. Mochten we efficiënter geweest zijn, dan deden we nog volop mee voor de eindronde. Nu speelt dat nog ergens in de hoofden, maar wij zullen alles op alles moeten zetten en andere ploegen zullen steken moeten laten vallen.”

Voldoende kwaliteit

“Er is alleszins voldoende kwaliteit aanwezig in de ploeg om een mooi verhaal te schrijven. Als de eindronde niet bereikt wordt, dan is het geen drama. We gaan ons wel nog dubbel plooien de komende weken om zo al enkele bouwstenen te leggen voor het volgende seizoen. Tegen Poperinge B willen we zaterdag de punten thuishouden. Daar verloren we met 1-0. Ik was toen nog niet fit, nadat ik een tijdje aan de kant stond met een scheur in de meniscus. Ik heb wel de meeste matchen gevolgd als afgevaardigde of als supporter. We spelen uitzonderlijk zaterdag. Zondag ga ik genieten van de koers en trek ik met enkele vrienden naar de Kemmelberg”, aldus Jelle (24), die een echte clubspeler is.

“Buiten enkele seizoenen bij KVK Ieper en KV Kortrijk, speel ik hier al 13 jaar. Ik ben een kind van het huis en zit hier goed. Mijn vader was hier vroeger doelman en mijn nonkel is een hele poos voorzitter geweest. Intussen ben ik kapitein van de ploeg en speel ik sinds enkele jaren centraal in de verdediging. Ik heb voordien bijna alle posities gedaan”, lacht Jelle, die in het dagelijks leven samen met zijn vader Jan een bouwbedrijf runt.

Zaterdag 23 maart om 17 uur: FC Westouter – KFC Poperinge B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier