Glenn Goemaere (31) wil in ‘zijn’ Menen carrière afsluiten: “Eindrondeticket moet kunnen”

Glenn Goemaere: “Hier is talent aanwezig.” © VDB
Redactie KW

Glenn Goemaere is een van de vele nieuwelingen die SCT Menen volgend seizoen een nieuw elan moet geven. De 31-jarige Menenaar kwam dit seizoen voor het laatst in actie bij SV Moorsele en kijkt er naar uit om volgend seizoen in eigen stad SCT Menen een steuntje in de rug te geven op weg naar betere tijden. Goemaere ziet het alleszins best zitten: “Een eindrondeticket moet kunnen.”

SCT Menen kon vorige zaterdag nog eens winnen. Op het veld van rode lantaarn Passendale had Sporting genoeg aan een vroeg doelpunt van Samuel Djapong Nkala om nog eens voluit te kunnen juichen.

Met een bescheiden 12de plaats blijven de jongens van T1 Tim Debrouwer onder de verwachtingen. Volgend seizoen moet het beter. Liefst veel beter.

Precies om de lat hoger te leggen, werden al heel wat nieuwe spelers aangeworven. Een van hen is Glenn Goemaere. De Menenaar begon dit seizoen bij SV Moorsele, maar wegens last van de knie staat hij momenteel op non-actief.

Als thuiskomen

“Het is de bedoeling dat ik volgend seizoen bij Menen opnieuw fit aan de aftrap kom”, hoopt de rechtsachter of middenvelder. “Als inwoner van de wijk Ons Dorp zette ik destijds mijn eerste voetbalstappen bij Toekomst Menen. Op mijn 16de kwam ik er in de eerste ploeg. Toen in tweede provinciale onder leiding van T1 Eddy Verbeeck. Aan die periode bewaar ik goede herinneringen. Later droeg ik nog de kleuren van SV Wevelgem City en de vorige seizoenen die van SV Moorsele. Met mijn keuze voor Sporting zal het als een beetje thuiskomen aanvoelen.”

“Zelf heb ik mijn toekomstige ploeg nog niet aan het werk gezien, maar naar ik verneem is er wel degelijk talent aanwezig. Alleen ontbeert het de vele jonge gasten aan ervaring en maturiteit. Precies die zaken kunnen wij hen bijbrengen. Mijn overstap naar Menen is tevens een bewuste keuze. In eigen stad en liefst in schoonheid wil ik later mijn voetbalcarrière afsluiten”, besluit Glenn Goemaere. (AV)

Zondag 21 april 15 uur: SCT Menen-FC Houthem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier