https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nico Rogge traint voortaan ZK Dentergem (4C): “Hopelijk kunnen we nog meedoen voor de prijzen”

Nico Rogge. © (Foto VDB)
Redactie KW

Begin deze week kwam de 47-jarige Nico Rogge tot een overeenkomst met het bestuur van Zonnekloppers Dentergem om er de eerste ploeg te leiden. Tot voor kort was hij nog actief in Lendelede. Donderdag leidt hij de eerste training, zondag zit hij op de bank voor de competitiewedstrijd in Stasegem.

“Vorige week heb ik in een goeie verstandhouding afscheid genomen in Lendelede. Ik was immers meteen ‘verkocht’ toen ik het project van Dentergem hoorde. Dat wil elk jaar weer meedoen voor de prijzen. Als dit nog dit seizoen zal lukken is een andere vraag. Daarvoor ken ik de reeks en de tegenstanders voorlopig te weinig. Qua spelers heb ik er al een groot deel onder mijn hoede gehad in Jong Vijve. Ik weet dus hun kwaliteiten en als iedereen aanwezig is hebben we een heel sterk team.”

Hoe ben je eigenlijk in het trainerswereldje terecht gekomen? “Op mijn 28ste heb ik mijn eigen carrière moeten stopzetten door artrose aan de heup. Ik ben altijd geïnteresseerd gebleven in deze sport en vierde mijn debuut als jeugdtrainer bij de Nationale jeugd van Harelbeke. Plots kreeg ik een mooie aanbieding van Jong Vijve om er de beloften te leiden, na het tweede jaar was ik al de hoofdcoach. Toen zat ik in dezelfde reeks van Dentergem bv. En eindigden we trouwens met evenveel punten derde. Later volgde een verhuis naar de Oost-Vlaamse vierdeprovincialer Petegem aan de Schelde alwaar ik direct kampioen werd. Voor de campagne 2020-2021 was ik actief bij Lendelede, tot vorige week zelfs maar toen heb ik er in alle vriendschap afscheid genomen.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.