Nathan De Leersnyder is vaste doelwachter bij KFC Aarsele (4C): “Tegen KZ Dentergem positieve flow doorzetten”

Nathan De Leersnyder. (foto WME) © WMe by Wouter Meeus
Redactie KW

In vierde provinciale C zit KFC Aarsele momenteel in een positieve flow door de jongste 12 op 12. Daardoor is de ploeg van coach Pieter Danneels aan het klimmen richting top vijf. Zaterdagavond ontvangt men de buren van Dentergem in een derby. Betrachting van doelman Nathan De Leersnyder en zijn ploegmaats is om de positieve flow door te zetten.

“Aangezien we eigenlijk nog maar weinig geblesseerden hadden tot op heden, kon onze nieuwe coach echt zijn stempel drukken op ons systeem”, opent de 22-jarige doelman. “Vooral de jongste maand resulteert dit in knappe uitslagen. Zo ook vorige week bij Anzegem B, waar we met een mooie 1-5 zege uitpakten. De eerste twintig minuten waren nochtans zwak, maar eens de achterstand opgehaald, schoot onze motor volledig aan met het gekende gevolg. Dat leverde ons de vierde opeenvolgende overwinning op. Bedoeling is nu natuurlijk om deze positieve flow aan te houden. Dat kan alleen door ook onze buren van Dentergem straks te kloppen.”

Mindere periode

“Of deze partij speciaal leeft bij ons? Bij mij eerlijk gezegd niet want op hun reservedoelman na ken ik er niemand. Ik volg hen wel via de uitslagen en merk dat ze momenteel een mindere periode meemaken. Daar bovenop komt nog dat de ploeg vorige week zijn match zag uitgesteld worden door een corona-uitbraak. Desondanks hopen we op een aangename wedstrijd waarbij Aarsele door het thuisvoordeel en de huidige ranking toch wel als favoriet start.”

De Pittemnaar is aan zijn derde seizoen bezig bij KFC. “Na mijn jeugd in Pittem ben ik als scholier vertrokken naar Mandel United. Daar kreeg ik meteen mijn speelkansen bij de beloften, tot een blessure mij bijna een jaar aan de kant hield. Een wederoptreden was niet echt meer aan de orde op dat niveau, vandaar dat ik een sportieve stap achteruit zette naar Aarsele. Hier beleef ik echt mooie momenten en kan alles goed combineren met mijn job in de zorgsector”, besluit Nathan De Leersnyder. (SBR)

Zaterdag 4 december om 18 uur: KFC Aarsele – K. Zonnekloppers Dentergem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier