Chris Uyttenhove (KSV Pittem 4C) kijkt uit naar duel bij buren van KZ Dentergem: “Vervolg breien aan de goeie competitiestart”

Chris Uyttenhove: “Aan onderschatting doe ik niet mee.” (foto WD)
Redactie KW

Vorig weekend kwam KSV Pittem niet in actie. Door een corona-uitbraak bij Anzegem werd de onderlinge confrontatie uitgesteld tot woensdag 20 november om 20 uur. Sowieso was hoofdcoach Kristof Strobbe er niet bij geweest gezien hij ook in quarantaine zit. Normaal zal hij er ook zondag nog niet bij zijn voor de korte trip naar Dentergem, ondervoorzitter Chris Uyttenhove wel.

“Als je mij nu polst of deze match wel leeft, dan reageer ik eigenlijk twijfelachtig. Het is natuurlijk leuk als je tegen een ploeg uit de buurt speelt maar veel bindingen tussen beide clubs zijn er niet echt. Sowieso is het onze bedoeling om een vervolg te breien aan de goeie competitiestart. Dit kan alleen door een nieuwe zege te halen. Aan onderschatting doe ik zeker niet mee want Dentergem zit nu echt wel in de hoek waar de klappen vallen door de vele geblesseerden. Eens iedereen terug, zullen er nog veel aardig opkijken van dit team. Toch willen wij onze trouwe aanhang niet ontgoochelen. We zijn trouwens overal graag gezien omwille van de vele supporters.”

Kristof Strobbe zal normaliter nog niet op de bank zitten. “Zijn tweede test is pas zaterdag. Als hij negatief test en nog voor zondagmiddag de uitslag kent, zal hij op de bank zitten. Anders wordt het Steven Verhulst, waarmee hij een nauwe band geeft.”

Doelman Jonas Vaneenooghe van Dentergem beseft dat het voorlopig een seizoen is in mineur. “We geraken maar niet uit de negatieve spiraal, grotendeels door de vele blessures. Feit is ook dat we met 4 punten te karig beloond zijn. Zondag bij Orly Harelbeke (5-2) niet. Dan was er echt sprake van een collectieve offday. Het moet dus in de derby tegen Pittem zeker beter. Ik hoor veel positieve geluiden over hen, maar zag ze nog niet aan het werk. Stilaan is iedereen bij ons ook terug, het wordt dus zeker een spannende match. Mits winst is het misschien wel de start van een betere periode, dat hopen we toch”, besluit de 27-jarige bediende.

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.