Kiano Baert KFC Damme (4B) is hersteld van zijn enkelbreuk

Kiano Baert kan eindelijk weer vlammen bij KFC Damme (4B). (foto JPV)
Redactie KW

T2 Koen Thiebaut is altijd objectief. Hij zocht geen excuses voor het 4-0-verlies tegen de leider, ook al waren vijf vaste waarden afwezig. “KM Torhout was sterk en won verdiend. Laat ons daar niet flauw over doen.” Nu komt de derby tegen Steenbrugge eraan.

Kiano Baert voetbalde een uur behoorlijk mee en werd vervangen bij 3-0. Kwestie van het jonge talent een beetje te sparen. “Ik heb inderdaad serieus zwarte sneeuw gezien. Toen ik op bezoek bij Beernem B vaststelde dat mijn sok rood zag van het bloed, kon ik wel vermoeden wat mij te wachten stond. Een gebroken enkel. Na een lange en pijnlijke revalidatie mocht ik na nieuwjaar opnieuw voetballen. Meteen na de winterstop, in Aartrijke, startte ik op de bank en kwam een kwartier tussen de lijnen. De week nadien, bij ons thuis tegen Wenduine, mocht ik starten en scoorde zowaar. De adrenaline gierde door mijn keel, maar niet voor lang. Net voor de rust moest ik alweer van het veld, na het incasseren van een tik net boven die pas herstelde enkel. De averij viel mee, maar ik bleef toch opnieuw twee weken buiten strijd.”

“Nu hoop ik uit de grond van mijn hart dat alle miserie achter de rug is, want voetballen blijft mijn pure passie. Toen ik herstelde van mijn letsel stroomden de berichten toe. Iedereen maakte zich zorgen.”

Grote familie

“Opnieuw amuseer ik me bij die grote familie. Blijkbaar volgen bepaalde concurrenten mijn prestaties, want er is toch interesse uit hogere reeksen. Alle aanbiedingen heb ik meteen afgewezen. Ook volgend kampioenschap blijf ik bij Damme. Misschien zijn de supporters de mening toegedaan dat mijn bijdrage belangrijk is voor het geheel. Persoonlijk vind ik mezelf helemaal niet onmisbaar. Anderzijds is onze kern niet al te breed, te veel elementen ineens missen speelt ons parten. We prijken op de vierde stek, niets is dus onmogelijk. Na Steenbrugge volgen met Ruddervoorde B, Heist B en Hertsberge relatief cruciale partijen, als we dan toch willen spreken van een prijs. We zien wel waar we eindigen.” (JPV)

Zondag 18 februari om 15 uur: KFC Damme – KSK Steenbrugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier