Marnick Delbeke neemt na bijna 50 jaar afscheid van KVP Gits

Marnick Delbeke werd door voorzitter Peter Anne en Bart Coolman bedankt voor zijn vele jaren. © John Taillieu
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Bijna een halve eeuw lang was Marnick Delbeke betrokken bij KVP Gits, eerst als speler en later als bestuurslid en afgevaardigde. Marnick mocht bij de thuiswedstrijd tegen Lo-Reninge de aftrap geven en kreeg een aantal cadeautjes als bedanking voor zijn vele jaren dienst.

Ze worden steeds schaarser, de mensen die zich een leven lang willen inzetten voor een vereniging. Marnick (57) is één van hen. Op tienjarige leeftijd trok hij voor het eerst het shirt van KVP Gits aan en de clubliefde ging niet meer over. “Eigenlijk mocht je in die tijd enkel vanaf de knapen voetballen, maar ik begon er al aan op mijn tiende”, opent Marnick. Het was de aanzet van een lange carrière in de blauw-rode kleuren. “Ik schopte het tot in de eerste ploeg. Mijn positie was linksback, hoewel ik rechtsvoetig was. We slaagden er een aantal keer in om kampioen te worden. Na mijn actieve carrière bij het eerste elftal hing ik mijn schoenen nog niet onmiddellijk aan de haak. Ik sloot me aan bij de oude reserven die telkens op zondagochtend spelen. Uiteindelijk speelde ik tot mijn 47 jaar.”

Ondertussen was Marnick al afgevaardigde bij het eerste elftal. Het waren telkens drukke zondagen met op voormiddag de wedstrijd van de reserven om dan in de namiddag zijn taken uit te voeren bij het eerste elftal. “Mijn zondagen waren steeds goed gevuld. In totaal heb ik de functie als afgevaardigde meer dan twintig jaar op mij genomen. Uiteraard zijn daar heel wat leuke momenten aan verbonden. Een promotie afdwingen blijft je voor altijd bij. Ook de derby’s tegen Eendracht Hooglede met erg veel toeschouwers langs de kant waren onvergetelijk.”

Voetbalpensioen

In het dagelijks leven is Marnick werkzaam bij Jonckheere. Hij heeft nog een drietal jaar te gaan tot aan zijn pensioen. Zijn voetbalpensioen is er nu wel al en Marnick heeft het zich nog niet beklaagd. “Ik was het een beetje moe aan het geraken. Ik verhuisde recent naar Ardooie en ik vul mijn zondagen nu op een andere manier in. Zo ga ik eens op stap of kies ik voor een tochtje naar de zee. Ik blijf het voetbal wel op de voet volgen, zowel de provinciale reeksen als de nationale.”

“KVP Gits beschikt over een goede ploeg dit jaar, ik hoop en denk dat ze zullen meedoen voor promotie. Ik zal af en toe nog wel eens komen kijken. Maar ik ben trots op de weg die ik er heb afgelegd. 47 jaar lang lid van dezelfde ploeg, weinig zullen het me nadoen”, besluit Marnick.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.