Twee spelers Sparta Kruiseke positief, wedstrijd werd uitgesteld

Voorzitter Geert Bossuyt. © (Foto VDB)
Redactie KW

In derde provinciale A werd de wedstrijd tussen de ongeslagen leider SC Lombardsijde en hekkensluiter Sparta Kruiseke zondag uitgesteld omdat er bij de bezoekers twee spelers positief testten op het coronavirus. Het is in deze competitie de eerste wedstrijd die omwille van de pandemie is uitgesteld. De wedstrijd zal worden gespeeld op donderdag 11 november om 15 uur.

“Zondagvoormiddag meldden twee spelers zich positief”, aldus voorzitter Geert Bossuyt. “Donderdagavond zaten ze na de training samen met hun ploegmaats in de kantine en om die reden moesten ze zich allemaal laten testen. Het was wachten op die resultaten. Eerst belde ik zondag naar onze tegenstander en waren we het eens dat het beter zou zijn om de match uit te stellen. Nadien nam ik contact op met het bondssecretariaat.”

“De spelers moesten allemaal naar de huisarts om uit te maken of ze al dan niet moeten worden getest op het coronavirus. Omwille van het verlengd weekend was zo’n consultatie regelen, niet evident. De bewijzen van de huisarts die melding maakt dat onze spelers in contact kwamen met een positief geval maakten we over aan de voetbalbond. We verzamelden zeven documenten. Eén speler testte zwak positief. Gelukkig zijn er geen andere nieuwe besmettingen.”

Groepsgesprek

“We hebben het open en correct gespeeld. We hadden evengoed onze ogen kunnen sluiten maar in mijn positie als schepen van de stad Wervik kan ik dat niet maken. Zondag thuis tegen SV Diksmuide B wordt voor groen-wit met amper 4 op 21 alvast een zespuntenwedstrijd. Vorige week dinsdag werd het vertrouwen bevestigd in het trainersduo Kevin Forrest-Wim Demeestere. “De spelers gaven aan dat ze eerst eens naar zichzelf moeten kijken”, aldus Bossuyt. “We vroegen de spelersgroep of er nog vertrouwen is in de trainers. Er is geen enkele speler die hun ontslag wilde.”

“Er kwamen vanuit de spelersgroep wel een paar opmerkingen. De jonge gasten verwachten van onze trainers meer sturing tijdens de wedstrijd. Kevin Forrest doet de coaching en van nature uit is hij niet de grootste roeper wanneer het wat minder gaat. De spelers geven aan dat de fout grotendeels bij hen ligt. Zondag staan we tegen een rechtstreekse concurrent terug voor een belangrijke wedstrijd.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier