Ervaren Angelo Lucas (Sparta Dikkebus – 3A) kijkt uit naar match tegen VKLP

Angelo Lucas. © EF
Redactie KW

De Spartanen van Dikkebus kregen een zwaar openingsprogramma met achtereenvolgens Proven, KV Koksijde-Oostduinkerke en KFC Poperinge, toch wel drie eindrondekandidaten. Met 6 op 9 om te starten kan het team van Pascal Dermaux zeker niet klagen. “Tegen de Hoppeplukkers was een gelijkspel misschien wel rechtvaardiger geweest want na de pauze hadden ook wij enkele mooie kansen”, opent de 35-jarige Angelo Lucas. “Desondanks hoor je ons zeker niet klagen want ons spelniveau was direct goed. Hopelijk kunnen we deze nederlaag snel doorspoelen met een overwinning zondag thuis tegen Langemark-Poelkapelle, dat eveneens 6 punten telt na 3 speeldagen. We gaan de volgende tegenstander dus zeker niet mogen onderschatten. Vraag me niet naar hun kwaliteiten want in het verleden stonden we maar weinig tegenover elkaar. Vorig jaar speelden we wel eens in de voorbereiding tegen elkaar maar dat zie ik nooit als een echte waardemeter. In die fase moet echt nog iedereen spelen en pakt de trainer nooit met zijn beste ploeg uit. Enige wat me wel is opgevallen is dat ze ook een goed voetballende ploeg hebben. Dat speelt toch wel in onze kaart.”

Welke ambitie spreken jullie eigenlijk uit? “De voorbije drie jaren hebben we altijd de eindronde gespeeld, maar was het telkens net niet. Nu mag terug opnieuw alles van het bestuur, maar moet niks. Zelf spreek ik graag terug de eindronde uit.”

AL 16 jaar spartaan

Ondertussen verdedigt Angelo al 16 jaar de kleuren van Sparta. “Geen enkel moment in die periode heb ik er over nagedacht om eens te verleggen. Waarom zou ik dit ook doen? Bijna altijd hebben we met dezelfde gasten gespeeld, en als er al één weg ging dan werd deze door een jeugdig talent vervangen. Ook nu is dit nog steeds het geval. Dat bewijst ook het jeugdig gemiddelde van de kernleeftijd. Zelf bekijk ik jaar per jaar wat nog lukt”, besluit de zelfstandige uit Nieuwkerke. (SBR)

Zondag 22 september om 15 uur: Sparta Dikkebus – VK Langemark-Poelkapelle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier