Vroegere en nieuwe voorzitter van KFC Marke aan het woord: “Door Danny zitten we weer in een positieve flow”

Danny Ongenae (links) en Filip Seynaeve (foto EDB)
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Danny Ongenae (46) gaf onlangs de fakkel van het voorzitterschap van voetbalclub KFC Marke door aan Filip Seynaeve (58). We hadden het met allebei over de wissel, het verleden en de toekomst van de club.

Danny is de zaakvoerder van E-pipe en Elco. Hij woont in Marke samen met Annelies Morisse. Ze hebben twee kinderen. Tijdens het seizoen 2009-2010 werd Danny aangesproken als potentiële sponsor voor KFC Marke. “Toen overeen gekomen werd dat ik hoofdsponsor zou worden tijdens seizoen 2010-2011 werd ik gevraagd om in het bestuur te komen. Ik werd zelfs voorzitter.”

Tijdens zijn voorzitterschap heeft Danny geijverd voor een kantine. “Als er lokale verankering is, krijgt je eigen jeugd de kans om door te stromen. We trekken enkel andere spelers aan om de eigen spelers te versterken. We willen in Marke in eerste instantie onze jeugd de kansen geven. Het is belangrijk dat de jeugd graag komt trainen en hun matchke komt spelen. ‘My team, my friends’ is de slogan van KFC Marke.”

Goede leiding

Zowel financieel als sportief ging het in het begin niet voor de wind bij KFC Marke. “We zijn echter één club, met één stamnummer en we moeten het sportieve laten primeren. We geven onze eigen jeugd kansen en proberen met trainers een langdurige relatie op te bouwen. De fundamenten zijn goed. Er moest gezorgd worden voor een financieel gezonde club. Sportief moest er gewerkt worden vanuit de jeugd, maar een goede jeugdwerking was er, ook dankzij onder meer Filip.”

Filip pikt in dat Danny in elf jaar tijd de club goed geleid heeft. “We zitten weer in een positieve flow. Financieel staan we weer gezond. Er werd nooit meer uitgegeven dan we hadden en bleven doordoen. Ook sportief werden de juiste stappen gezet.”

Danny is tevreden dat hij met een gerust hart kan zeggen dat de club verzekerd is voor de toekomst. Hij geeft de voorzittersfakkel door, maar blijft sponsor en blijft bestuurslid. “Ze kunnen op mij blijven rekenen!”

Tweede ploeg

Filip is geboren en getogen in Marke. Hij is getrouwd met Ann Haesebrouck en heeft drie kinderen die al het huis uit zijn. Er is ook al een kleinkindje. Filip is verantwoordelijk voor de gebouwen van Aldi. Hij begon bij KFC Marke op zijn 9de. Hij is 18 jaar jeugdvoorzitter geweest en na de crisis bij de voetbalclub is hij in het hoofdbestuur gekomen. Hij heeft Danny de laatste jaren veel bijgestaan en vervangen.

Als voorzitter wil Filip de positieve evolutie die met Danny gemaakt werd verderzetten. “Het is ook belangrijk dat we zorgen dat onze eigen jeugdspelers ook verder kunnen voetballen als ze wat ouder worden. We startten dit jaar in de competitie met een tweede ploeg Marke B. Zo konden we veel aanstormend talent bij de jeugd aansturen. Naast onze ploeg in derde begon de nieuwe ploeg in vierde provinciale.” Filip is ook tevreden dat hij een goede opvolger heeft bij de jeugd.

(ED)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.