https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gertjan Deleu (Eendracht Hooglede – 3C) mikt op de eindronde

Gertjan Deleu. © JT
Redactie KW

Eendracht Hooglede wiste de nederlaag op de openingsspeeldag in Heule uit met een knappe 6 op 6. Het won de topper op het veld van het ongeslagen Winkel Sport B met 0-2. Gertjan Deleu (30), bezig aan zijn zevende seizoen voor Eendracht, opende de score vanop de stip.

“We behaalden een verdiende overwinning. We speelden goed in blok en hebben onze momenten gegrepen. Winkel is nochtans geen slechte ploeg met veel jonge spelers. Ik scoorde net voor de rust via een strafschop op een ideaal moment.”

Hooglede is de laatste jaren steevast aanwezig in de eindronde en dat is ook dit seizoen de doelstelling. “Het is een moeilijke reeks waarin er wekelijks rare uitslagen te noteren vallen. Wij zullen alvast elke week 100 procent moeten zijn, want makkelijke overwinningen zullen er niet zomaar komen. Voor het kampioenschap zelf lijkt me nu al duidelijk. Dosko Beveren, Ingelmunster en Aalbeke hebben nog het maximum van de punten en dat lijken me de drie grootste titelkandidaten. Daaronder volgt een groot peloton die allemaal aanspraak willen maken op een eindrondeticket. Er zijn dit seizoen zeker 10 à 12 ploegen met de nodige ambitie gestart, maar de plaatsjes voorin zijn natuurlijk erg duur.”

Oostrozebeke op bezoek

Zondag ontvangt Hooglede thuis Oostrozebeke, dat met een 1 op 9 aan het seizoen is gestart. “Ik ken die ploeg niet goed en heb dus geen idee of het aan tegenslag of een gebrek aan kwaliteit ligt dat ze zo zwak gestart zijn. Maar thuis moeten we sowieso gaan voor de winst en onze reeks van twee zeges na elkaar verderzetten.”

Despierre is er alvast niet bij en ook Maesen kampt nog met de naweeën van een scheurtje in de adductoren. Deleu is werkzaam als kinesist in een groepspraktijk in Kortrijk. “Heel wat spelers sukkelen met kwaaltjes. De voorbereiding heeft zijn tol geëist en ergens is dat logisch na een seizoen zonder voetbal. De intensiteit van de matchen kun je niet nabootsen door een toertje te lopen.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.