Indy Vancraeyveldt opnieuw naar FC Gullegem

Indy Vancraeyveldt keert terug naar het oude nest.© VDB
Indy Vancraeyveldt keert terug naar het oude nest.© VDB
Redactie KW

Het zijn slechts de goeie die terugkomen, wordt wel eens gezegd. Dit gezegde is alleszins van toepassing op Indy Vancraeyveldt. Drie jaar geleden trok hij de Gullegemse deur achter zich toe, koos voor Mandel. Daarna stapte hij over naar RC Harelbeke. Hij zou er twee seizoenen blijven. Ondertussen zette de net 26 jaar geworden Lauwenaar voor de tweede keer zijn handtekening bij FC Gullegem. “De oude liefde flakkerde opnieuw op”, aldus Indy.

De roots van Indy Vancraeyveldt liggen bij WS Lauwe. Van bij de allerkleinste was het meteen duidelijk dat Indy iets in zijn mars had. Het was de Zwevegemse scouts niet ontgaan. Op zijn negentiende trok hij naar de Draadtrekkers, hij kreeg er meteen een vaste stek toebedeeld. Het leverde hem een transfer op naar SCT Menen. Na twee seizoenen Menen stapte hij over naar FC Gullegem. “Ik zou er drie jaar blijven”, vult Indy aan. “Drie mooie jaren. Vooral onder trainer Pascal Devreese bloeide ik helemaal open. In het middenveld kreeg ik Jenci Dejonghe en Daan Debouver naast mij. Het klikte uitstekend met die gasten aan mijn zijde. Met mooi voetbal legden we menige kopploegen over de knie.”

ambitie bij Mandel

Na drie seizoenen ging Indy Vancraeyveldt zijn geluk beproeven bij het ambitieuze Mandel United. “Ondanks dat ik steevast bij de kern behoorde, was het verschil tussen Mandel en Gullegem bijzonder groot”, vertelt de 26-jarige Lauwenaar. “Verliezen was bij Mandel geen optie. Iedere nederlaag werd als een drama ervaren. Een groot verschil met het warme en familiale Gullegem waar er nooit druk op de ketel is.”

Dus ging Indy zijn geluk bij RC Harelbeke proberen. “Het bestuur had me er graag gehouden. Maar ondertussen waren de gesprekken gestart met Gullegem. Van bij mijn eerste contact voelde ik de oude liefde weer opflakkeren. Mijn grootvader Marc, langs vaders zijde, is alleszins best opgezet met mijn terugkeer. Tenslotte is FC Gullegem de ploeg van zijn hart. Mijn opa langs moeders zijde, Freddy Vanhandsaeme, heeft dan meer een boontje voor Menen. Het belet niet dat ik ook op zijn morele steun kan rekenen. Hij komt regelmatig voor mij supporteren. In ieder geval, het seizoen kan niet snel genoeg beginnen voor mij. Het is al van in oktober vorig jaar geleden dat we hebben kunnen voetballen. Ik begin het serieus te missen”, besluit Indy Vancraeyveldt. (Fonzie)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.