Club Roeselare (2A) versterkt kern gericht en bouwt aan de toekomst: “Als de sfeer goed zit, dan volgen de prestaties vanzelf”

© (Foto Jos)
© (Foto Jos)
Redactie KW

Tweedeprovincialer Club Roeselare wist naar volgend seizoen toe zijn kern, op Giovanni Vandenbussche na, volledig te behouden. De nieuwe sportief manager Benny Hoornaert had op dat vlak minder werk met twee gerichte transfers, wel zorgde hij voor de uitbouw van een sterkere beloftenkern.

“Toen ik vorig jaar de vraag kreeg om de sportieve lijnen bij Club uit te zetten, heb ik niet getwijfeld”, opent Benny. “Ik had immers een visie klaar voor deze toffe club en dit was in eerste instantie om een stabiele tweedeprovincialer te worden, met als het kan op termijn terug te promoveren. Daarbij mocht één ding zeker niet ontbreken: de inbreng van de eigen jeugd. Vandaar dat ik in de voorbije maanden ook uitgekeken heb om een sterkere beloftenkern te vormen, die niet steeds moest bikkelen voor de laatste plaats.”

Extra beloftenploeg

“Belangrijk was dat ook de blijvers konden op niveau spelen. Voortaan is er dus een provinciale en een bijzondere beloftenploeg en niet onbelangrijk, ook een U21-ploeg. Onze eigen jeugdspelers zullen dus geen stappen meer moeten overslaan en op rustige wijze kunnen doorgroeien naar hopelijk de hoofdmacht. Waar ik zal op hameren, is dat er een goeie samenwerking komt tussen de trainers van de desbetreffende ploegen.”

Francky Mestdagh zal terug de eerste ploeg leiden, maar blijft rustig in zijn uitspraken. “Mijn betrachting is om een zo goed mogelijke sfeer te creëren op en naast het veld. Als dat snor zit, zal je zonder twijfel goed presteren. In eerste instantie ambieer ik een rustig seizoen in de middenmoot, maar alles wat meer is, zal leuk meegenomen zijn.”

Naast Kevin Mpenza (KSK Beveren-Leie) is ook Milan Dumortier nieuw, of toch bijna. “De voorbije twee seizoenen was ik actief bij Oostnieuwkerke. Altijd bleef ik Club van nabij volgen en steeds meer ging ik de sfeer missen van het Rodenbachstadion. Vandaar dat mijn keuze snel gemaakt was toen een plaats vrijkwam bij de keepers. De concurrentie zal bijzonder hard zijn, maar ik weet dat Francky eerlijk zal zijn en met de beste op dat moment zal starten. Het worden dus heel belangrijke maanden voor ons in deze voorbereiding.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.