Voorzitter Paul Degroote (KSKV Zwevezele A) kijkt uit naar derby: “Tijd om puntjes op de i te zetten”

“De manier waarop Harelbeke ons behandeld heeft na die bewuste bekerwedstrijd, zit bij de ploeg nog fris in het hoofd”, stelt Paul Degroote vast. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Met een twee op negen zit het team van trainer Hans Cornelis in een dipje. KSKV Zwevezele A verloor eerst de eersteperiodetitel en daarmee ook de leidersplaats. Ook in Dikkelvenne kon de ploeg slechts een punt rapen en dat was alleen aan zichzelf te wijten. Voorzitter Paul Degroote blikt terug op die mindere periode en kijkt uit naar de derby tegen Harelbeke.

“We hadden gehoopt de eerste periode te pakken, dus waren we uiteraard ontgoocheld”, steekt Paul Degroote van wal.

“Wie de wedstrijd tegen Ninove gezien heeft, stelt zich toch grote vragen bij het tweede doelpunt van Ninove en ons afgekeurd doelpunt. Bij het tweede tegendoelpunt is er een duidelijke duwfout op Yagan, waarop de arbitrage niet reageert. Ik begrijp ook niet waarom onze gelijkmaker werd afgekeurd.”

“Ik heb de beelden een tiental keer herbekeken en ik weet nog steeds niet wat daar verkeerd aan was. Bijzonder pijnlijk voor ons natuurlijk. Als je in de allerlaatste minuut met twintig man in de kleine rechthoek staat, wordt er toch altijd ergens wel wat geduwd. Daarbij komt nog dat de ingevallen Oumedjeber een scheurtje opliep en zes weken out is.”

Beladen derby

“In de daaropvolgende wedstrijd tegen Dikkelvenne (0-0) werd opnieuw een doelpunt van ons afgekeurd. Vermits de bal van een tegenstander kwam, had er geen buitenspel mogen worden gefloten. We hadden enkele kansjes voor de rust en in de tweede helft hebben we druk gezet met onder meer een bal op de lat. De arbitrage was niet top en zo verloren we opnieuw punten.”

Aan de volgende wedstrijd hangt een bekergeschiedenis vast. KSKV won in augustus de bekermatch tegen Harelbeke met 1-3, maar zag die zege na een klacht omgezet in 5-0-verlies (Zwevezele wisselde op vier verschillende momenten, terwijl dat maximaal drie momenten mogen zijn, red.).

“In de competitiewedstrijd hebben we dus nog iets recht te zetten. De manier waarop Harelbeke ons behandeld heeft na die bewuste bekerwedstrijd, zit bij de ploeg nog fris in het hoofd. Verzele is die wedstrijd geschorst. Dat is bijzonder jammer want hij is misschien de kleinste speler, hij speelt altijd met veel lef. In sommige wedstrijden heb je zulke spelers nodig. Marmitte is op het middenveld ook zo’n speler, die een wedstrijd dood kan maken. De andere jongens zullen dat moeten doen.”

“Of ik een warm onthaal verwacht van onze supporters voor de bezoekers weet ik niet. Ikzelf ben zo niet ingesteld. Wat gebeurd is, is gebeurd. Je kan de klok niet terugdraaien. Als we in de bekercampagne konden doorstoten, zat er nog een mogelijke wedstrijd tegen Anderlecht in en dat zijn leuke wedstrijden voor de supporters. Ik hoop vooral dat onze spelersgroep reageert. Ze voelden zich daar tekortgedaan en terecht. Het is in deze wedstrijd het moment om op een correcte en sportieve manier de puntjes op de i te zetten”, besluit de voorzitter.

(WDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.