Stijn Desmet wordt de nieuwe T1 van KSV Oostkamp: “Maar eerst nog de titel met Jong Male”

Stijn Desmet hoop op een afscheid met de kampioenstitel in Jong Male. © JPV
Redactie KW

Stijn Desmet is met Jong Male VV in volle titelstrijd gewikkeld in tweede provinciale A. Volgend kampioenschap stapt hij over naar de nationale reeksen. Hij wordt hoofdcoach van KSV Oostkamp A en neemt zijn vaste assistent Kenneth Dhondt mee.

De hoog gediplomeerde coach kwam in de coronaperiode naar Jong Male. Hij promoveerde twee keer en staat nu op het punt de poort naar eerste provinciale te openen. Drie weken geleden werd Stijn Desmet gecontacteerd door Oostkamp: “Dergelijke uitdaging kon ik niet weigeren. Voor mij is het een hele eer dat zo’n vereniging aan mij dacht. Ik zag er tegenop om mijn vertrek mee te delen aan mijn huidige ploeg, maar iedereen gunt me die overstap. Ik beschik over voldoende ervaring om het waar te maken in de tweede afdeling. KSV Oostkamp zal met Kenneth Dhondt en mezelf twee op en top gemotiveerde trainers mogen verwelkomen. Mijn huidige assistent ken ik door en door, we zijn vrienden geworden. Onze samenwerking op sportief vlak loopt gesmeerd.”

Opvolger van Nigel Smith

In Oostkamp draagt Nigel Smith de sportieve verantwoordelijkheid tot het einde van het seizoen. Daarna trekt hij naar Harelbeke, waar hij Kurt Delaere zal vergezellen en waarmee hij anderhalf kampioenschap in Oostkamp werkte. Laatstgenoemde vertrok uit de Valkaart na nieuwjaar. Het nieuws omtrent de nieuwe coach voor volgend seizoen werd deze avond (dinsdagavond, red.) in Oostkamp aan de spelersgroep meegedeeld.

Titel met Jong Male VV

Stijn Desmet wil echter in Male afscheid nemen met een titel. “We staan op kop met één punt voorsprong op WS Houthulst. Eén van ons beiden zal de oppergaai veroveren. Er zijn nog drie duels, zeg maar finales, te betwisten. Mijn aandacht zal niet verslappen. Zo professioneel ben ik wel. Vanaf volgend kampioenschap wacht mij een nieuwe uitdaging. Laat maar komen.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier