Bram Desmedt heeft zijn hart verloren aan FC Gullegem: “Een beetje fanatisme hoort bij een goede supporter”

Bram Desmedt
Redactie KW

Welke Gullegemse supporters kent niet Bram Desmedt? Bramke voor de vrienden kan je altijd vinden aan de Poezelhoek op het Gullemse stadion waar hij steevast druk in de weer is om het de trainers en spelers naar hun zin te maken. “Ik ben een beetje de meid voor alle werk”, lacht de 28-jarige Gullegemnaar.

Bram Desmedt heeft zijn hart verloren aan FC Gullegem. Overal waar hij kan, springt hij bij, is zelfs tijdens de week niet weg te slaan van de trainingen. Op vrijdagavond volgt hij de beloften, op zaterdag of zondag tekent hij present voor de eerste ploeg. En wie niet op de wedstrijd kan aanwezig zijn, krijgt van Bramke een gekleurd live-verslag toegestuurd op zijn gsm.

“Een beetje fanatisme mag toch”, reageert Bram Desmedt. “Dat hoort bij een goede supporter. Tenslotte bekijk ik het altijd door een rood-witte bril. We kregen dit seizoen al meerdere doelpunten tegen met een buitenspelgeurtje aan. Ook enkele terechte strafschoppen werden ons niet gegund. FC Gullegem krijgt niet altijd wat het verdient.”

De eeuwig opgewekte Bram Desmedt wordt door iedereen binnen de rood-witte familie op de handen gedragen. “De trainers en spelers van de eerste ploeg en beloften zijn mijn beste vrienden”, zegt Bramke. “Uiteraard heb ik mijn favorieten. Met Victor Van De Wiele heb ik een uitstekende band. Maar ook met de andere spelers schiet ik goed op. Vroeger lagen Daan Debouver, Mathieu Vanderschaeghe en Enzo Vandekerckhove in mijn bovenste schuif. Ondertussen spelen die bij een andere ploeg, zijn ze uiteraard gezakt in mijn rangorde.”

Andere hobby

Naast FC Gullegem heeft Bram Desmedt nog een boontje voor tafeltennis. “Bij TTC Gullegem speel ik bij de ploeg in derde provinciale. Met een voorlopige vierde plaats doen we het verre van slecht. Maar het kan uiteraard altijd beter. Dat probeer ik ook voor mezelf te doen. Tenslotte, als je sport, moet je alles geven. Pas dan kan je tevreden zijn”, besluit Bram Desmedt. (AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.