Bram Lucker weigert aanbod SK Roeselare-Daisel: “Mijn hart ligt bij Dosko Beveren”

Bram Lucker. (foto SM)
Bram Lucker. (foto SM)
Stijn Moerman

Ondanks een mooie aanbieding om TVJO te worden van het nieuwe, ambitieuze SK Roeselare-Daisel heeft Bram Lucker beslist om bij Dosko Beveren te blijven. “We zijn hier bezig aan een mooi project en ik wil daar blijven aan meewerken”, aldus de Roeselarenaar.

Bram Lucker debuteerde in 2009 als hoofdtrainer bij Dosko Beveren en verkaste in 2013 naar KV Kortrijk, waar hij aan de slag ging bij de beloften en uiteindelijk begin 2016 zijn kans kreeg als T2 van Karim Belhocine. Zo’n anderhalf jaar later weigerde hij een contractverlenging en ging hij na een korte pauze aan de slag als T1 bij KFC Poperinge, waar hij in maart 2020 opstapte. Ondertussen was hij sinds november 2018 ook al opnieuw aan de slag bij Dosko Beveren als TVJO en sportief manager. De voorbije weken werd hij gecontacteerd door het nieuwe SK Roeselare-Daisel om er TVJO te worden, maar de Roeselarenaar bedankte. “Dosko Beveren is de club van mijn hart. Het is dus nooit een optie geweest om te vertrekken”, opent Bram Lucker, die beschikt over een UEFA A-diploma. “Ik heb wel een paar keer samengezeten met de mensen van SK Roeselare-Daisel en gekeken of het eventueel mogelijk was om beide clubs te combineren, maar dat zou te veel geweest zijn. Ik zou dan maar half werk kunnen leveren en dat is voor niemand eerlijk. Bovendien zijn we in Dosko al een paar jaar bezig met een mooi project. Er is al een mooi parcours afgelegd, maar er is nog veel progressieruimte. De keuze was uiteindelijk rap gemaakt om mijn schouders onder Dosko te blijven zetten. Ik heb hier mijn eerste stappen als hoofdtrainer kunnen zetten, mijn zoontje speelt hier nu bij de jeugd… Mijn hart ligt hier dus.”

Provinciale jeugd?

“We hebben onlangs onze audit gehad en ik zie de toekomst positief tegemoet. Ik verwacht dat we volgend seizoen met onze jeugd provinciaal zullen mogen spelen. Misschien is interprovinciaal voetbal zelfs mogelijk. Een duidelijk bewijs van het harde werk dat iedereen hier de voorbije jaren geleverd heeft. Het is een project op lange termijn en het is ondertussen bekend bij veel mensen in de regio. Als we provinciaal kunnen spelen, wordt de aantrekkingskracht van Dosko nog groter. Interprovinciaal is momenteel misschien nog iets te hoog gegrepen, maar we willen blijven groeien en een begrip worden in de ruime regio. We beschikken alvast over een enthousiast team vol geëngageerde mensen, maar versterking is altijd welkom. Wie wil meeschrijven aan dit mooie verhaal mag mij altijd contacteren.”

“We willen blijven groeien en een begrip worden in de ruime regio”

“De voorbije coronaperiode is voor niemand gemakkelijk geweest, maar bij Dosko hebben we resoluut ervoor gekozen om te blijven trainen met onze teams tot en met de U13. We wilden onze jeugd hun favoriete hobby niet afpakken tijdens deze moeilijke tijden. Het is natuurlijk een voordeel dat we een gezonde club zijn en onze trainers konden blijven betalen. Een inspanning die we als club met plezier doen. Ondertussen geven we alweer een maand training aan de oudere reeksen, strikt volgens de huidige coronamaatregelen. Al is het maar in groepjes van drie, we willen hen toch iets aanbieden. De reacties zijn alvast heel positief”, aldus de leerkracht van Onze Jeugd.

ambities waarmaken

“Binnen twee weken volgt de beslissing over het verdere verloop van het seizoen van onze eerste ploeg. Ik vrees dat er niet meer gespeeld zal worden. Spijtig, want we waren goed gestart om onze ambities waar te maken. Maar het is wat het is en hopen die promotie in de nabije toekomst dan waar te maken. We hebben al met de spelers gesproken en zo goed als de hele kern blijft. Twee spelers twijfelen nog. Ze waren bezig aan hun laatste seizoen, maar door corona hebben ze niet veel kunnen spelen. Ik denk wel dat ze er nog een jaartje zullen bijdoen om in schoonheid te stoppen. Daarnaast zijn we aan het rondkijken om onze kern nog met een tweetal spelers te versterken, zodat we in de breedte sterk genoeg staan om eventuele afwezigheden op te vangen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.