Bouba Kassory Bangoura (KSV Diksmuide 1):“Ben mijn pleegouders dankbaar”

Bouba Kassory Bangoura. (foto MG)
Redactie KW

KSV Diksmuide spoelde de onverdiende nederlaag tegen de leider door met een zuinige zege bij WS Lauwe. Zaterdag komt rode lantaarn Zonnebeke op bezoek.

“We speelden een efficiënte wedstrijd in Lauwe en konden zo de drie punten meepakken”, blikt Bouba Kassory Bangoura terug. “Zo blijven we na 10 matchen mooi meedraaien in de subtop. Deze jonge groep legt zichzelf geen druk op, maar werkt gewoon elke week keihard. We gaan altijd voor het hoogst haalbare.”

Voor de 23-jarige spits is het zijn tweede seizoen bij KSVD, maar vorig seizoen viel natuurlijk voor een groot stuk in het water. “Hiervoor was ik bij Middelkerke aan de slag, maar via Nico Vandendriessche kwam ik bij Diksmuide terecht. Dankzij mijn harde werk kon ik dit seizoen al heel wat speelminuten verzamelen.”

Thuis

Bouba kwam een achttal jaar geleden in België aan. “In mijn jeugdjaren heb ik ook nog even in Frankrijk gevoetbald, voor een ploeg die verbonden was aan Saint-Etienne. Intussen heb ik mijn leven hier opgebouwd. Ik voel me ook echt thuis hier. Ik beheers het Nederlands goed en heb tal van sociale contacten. Samen met mijn pleeggezin woon ik in Middelkerke. Ik ben mijn pleegouders heel dankbaar voor alles wat ze voor me doen. Ze motiveren me en brengen me altijd naar de training.”

“Ik studeerde af in de richting hernieuwbare energie en studeer nog verder in de industriële wetenschappen. Hopelijk studeer ik volgend jaar af en kan ik op zoek naar een uitdagende job. Ook op voetbalvlak blijf ik mezelf uitdagen. Bij het ambitieuze Diksmuide zit ik goed, maar ik leg altijd de lat hoog voor mezelf en droom er wel van om ooit nog hoger te voetballen.” (SB)

Zaterdag 20 november om 19 uur: KSV Diksmuide A – SC Zonnebeke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.