https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KVO rekent af met sukkelend Beerschot: 3-1

Alfons Amade besliste de partij met een puike plaatsbal. © BELGA
Redactie KW

KV Oostende zette een punt achter een reeks van drie nederlagen op rij. Hekkensluiter Beerschot ging vrij makkelijk voor de bijl dankzij twee goals in de eerste zeven minuten van de match. KVO speelde verre van perfect, maar legde wel een prima mentaliteit aan de dag met bij wijlen leuk combinatievoetbal.

Coach Alexander Blessin wist als geen ander hoe belangrijk de match tegen Beerschot zou zijn om het seizoen richting te geven. KVO pakte de vorige drie matchen geen punt en scoorde geen enkele goal. Achtereen posteerde de Duitse oefenmeester Brecht Capon, Alfons Amade startte op het middenveld en voorin kreeg Thierry Ambrose de voorkeur op Marko Kvasina. De Antwerpenaren stonden alleen laatste met amper één punt en ontsloegen hun trainer Peter Maes. Marc Noé nam de voorlopige honeurs waar.

Dubbele voorsprong

De zonnige nazomerdag werd al na een paar minuten nóg mooier voor de Kustboys. Na een handvol minuten werd Nick Bätzner tegen de grond gewerkt in de zestien en na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Gueye stuurde Vanhamel de verkeerde kant uit en knalde droog in doel. Vrijwel meteen erna kreeg Oostende een corner: Vanhamel wist de kopslag van Gueye nog te weren, maar Brecht Capon was goed gevolgd om de voorsprong te verdubbelen.

De erg snelle 2-0 kreeg niet meteen een vervolg. KVO zakte wat in en liet Beerschot komen. Dat leidde tot een heet standje voor de neus van Guillaume Hubert en een paar speldenprikjes, zoals een kopbal naast en slecht uitgevoerde counter. Maar de ‘Kielse Ratten’ konden hun absoluut gebrek aan vertrouwen niet wegstoppen. Op het half uur toch nog eens Oostende, het leverde een schotje op van Rocha en enkele aardige combinaties. Op slag van rust pakte Vanhamel nog uit met een geweldige reddingen: eerst een voetveeg op een schot van Capon, daarna ging ie goed plat op een knal van Ambrose.

Antwerps offensief van korte duur

De match was nog niét gespeeld en KVO moest oppassen dat ze zich niet in slaap lieten wiegen. In de openingsfase na de rust pakte Hubert uit met een héérlijke save op een krul van Suzuki. Beerschot verscheen plots ook alleen voor de Oostendse kooi – zonder erg – en een hoekschop verdween naast met meer geluk dan kunde.

Maar het Antwerps stormpje ging vrij snel weer liggen. Op het uur nam KVO weer de bovenhand en zette het de tegenstander serieus onder druk. Een kopbal van Gueye – bezig aan een zeer sterke middag – werd met enige moeite gepareerd, Bätzner verzaakte het helemaal af te maken oog in oog met de keeper. Kon niet blijven duren, natuurlijk. Op het moment dat Oostende ronde de Kielse zestien kampeerde, vond Alfons Amade de verste hoek met een puike plaatsbal.

Aansluiting (sub)top

Een afstandsschot van Coulibaly likte de lat en betekende zowat de laatste stuiptrekking van ‘de Mannekes’. Voor Oostende stond het vierde kwart van de match gelijk aan een gezellige dijkwandeling. Al was het voor de verdediging toch vloeken dat Soumare in het slot – en na mistasten achterin – toch nog een ietwat vreemde eerredder lukte. Dankzij de overwinning vindt KVO opnieuw aansluiting met de (sub)top en kan het rustig naar de kraker tegen Anderlecht toeleven, volgende week zondagavond in de eigen Diaz Arena. Beerschot blijft alleen laatste op ruime afstand van een veilige plek. (TVA)

Goals: 5’ Gueye (1-0, pen.), 7’ Capon (2-0), 66’ Amade (3-0), 80’ Soumare (3-1)

Geel: Amade, Ndicka, Ambrose, Kvasina, De Smet, Pietermaat

KV Oostende: Hubert, Jäkel, Tanghe, Capon (71’ Osifo), Ndicka, Amade, Rocha, D’Arpino (90’ Medley), Bätzner (79’ Koziello), Gueye (71’ Kvasina), Ambrose (Schelfhout, Osifo, Medley, Patoulidis, Koziello, Atanga, Kvasina)

Beerschot: Vanhamel, Frans (46’ Ponce Vaca), Bourdin (79’ De Smet), Pietermaat, Radic, Konstantopoulos, Holzhauser, Coulibaly (78’ Caicedo), Soumare, Halaimia, Suzuki (Biebauw, Seriki, Caicedo, Shankland, Vaca, De Smet, Belhadj)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.