Voetbal: Minister Turtelboom wil tussenkomst ethische commissie

Redactie KW

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom wil dat de ethische commissie van de Pro League zich dringend buigt over het incident van afgelopen zaterdag tussen Club Brugge-doelman Stijn Stijnen en AA Gent-voorzitter Ivan De Witte.

“De ethische commissie werd opgericht met als doel alle daden van fysiek en verbaal geweld te bannen uit het voetbalstadion. De
ethische commissie zou dan ook een sterk signaal geven aan alle spelers, clubverantwoordelijken en supporters moesten ze het incident van afgelopen zaterdag bespreken”, stelt Turtelboom in een mededeling. De liberale politica wijst ook op de voorbeeldfunctie van voetballers, vooral tegenover jongeren. “Voetballers moeten jongeren duidelijk maken dat geweld nooit kan. Ook niet binnen een voetbalstadion”, besluit ze.

Wachten op beslissing bondsparket

Het bondsparket van de KBVB heeft nog niet beslist
of er een sanctie komt voor Stijn Stijnen na het incident met Gentvoorzitter Ivan De Witte.

Volgens het bondsreglement heeft het parket acht dagen de tijd om te beslissen of ze een speler al dan niet vervolgt. Daarnaast kan het parket ook aan de onderzoekscommissie van de KBVB vragen om de betrokken partijen te horen alvorens ze een beslissing neemt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.