Trainer Izegem: “Ergste match uit mijn carrière”

Na afloop van de wedstrijd Torhout-Izegem was Izegem-trainer Francky Dekenne enorm ontgoocheld.

Foto Bart © VDB

Francky Dekenne (Izegem-trainer): “Ergste uit mijn carrière”

Trainer Dekenne was na afloop zwaar ontgoocheld en teleurgesteld in zijn ploeg. “Het was, buiten één kwartier in de eerste helft, huilen met de pet op bij ons. Deze match was een verlengstuk van de voorbije weken. Enkel Gombami en Verzele speelden vandaag op niveau. Dit was niet alleen onze slechtste match van het seizoen, maar de flauwste uit heel mijn carrière. En ik draai toch al ruim 19 jaar mee. Met wat geluk hadden we in de eerste helft kunnen scoren. Na de rust brachten we niks meer. Ik had vooraf nochtans op het bord ‘Waar is de ambitie gebleven’ gezet. De jongens denken blijkbaar dat het zal los lopen en dat we gered zijn. Er is echter nog één zege nodig om absolute zekerheid over ons behoud te verwerven. We waren naar Torhout gekomen om aanvallend te voetballen. Het heeft geen zin om een muur op te trekken en maar één punt te ambiëren. Ik vind de prestatie van vandaag vooral bijzonder erg voor de supporters en het bestuur.”

Frank Bruyneel (Torhout-trainer): “Mooi moet niet, wel efficiënt”

Dolle vreugdetaferelen bij de KM-ers die hun laatste troeven voor het behoud succesvol aan het uitspelen zijn. “We hebben verdiend de punten op zak gestoken. We wisten dat we op onze hoede moesten zijn voor de stilstaande fasen van Izegem en hebben dat goed opgevangen. Misschien was het geen mooi voetbal, maar wel efficiënt. Iedere week spelen we met het mes op de keel, want winnen is de dwingende opdracht. Wat niet betekent dat we met de billen bloot blindelings de aanvallende kaart trekken. Wij proberen resultaten te oogsten door te voetballen vanuit een goede organisatie en structuur. Het is niet omdat je met twee diepe aanvallers speelt dat je daarvoor offensiever voor de dag komt. Wij leggen vooral de klemtoon op een snelle omschakeling.”

“Akkoord dat wij bij momenten iets te veel naar achter terug plooiden. Dat is een normale reflex. Bedoeling was om Izegem te laten komen en dan met een vlijmscherpe counter te reageren. Een pluim ook voor onze spits Janis Coppin, die met zijn twee doelpunten nogmaals zijn scherpte onderstreepte. In ieder geval toonde de spelersgroep vandaag dat ze bijlange nog niet uitgeblust zijn.”

(Marc Beke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.