Xavier Malisse neemt eerste horde in dubbelspel: “Ik amuseer me”

© (Foto BELGA)

Xavier Malisse heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde (kwartfinales) van het dubbelspel op de European Open (hard/648.130 euro). Malisse versloeg op het hardcourt in de Antwerpse Lotto Arena aan de zijde van de Argentijn Diego Schwartzman in de eerste ronde de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen en Braziliaan Marcelo Melo in twee sets: 7-6 (7/4) en 7-5. De partij duurde 1 uur en 20 minuten.

Geen spotlights van het Center Court voor Malisse, omdat het treffen tussen David Goffin en de jonge Gilles-Arnaud Bailly op een marathonwedstrijd uitdraaide. ‘The X-Man’ moest daarom – omstreeks 23 uur – aan de bak op het nabijgelegen Court 1. Maar dat deerde hem niet om af te rekenen met Klaasen en Melo.

De 42-jarige Malisse onderbreekt in Antwerpen voor de tweede keer zijn tennispensioen voor een dubbeltoernooi. Vorig jaar speelde hij op de European Open aan de zijde van zijn Zuid-Afrikaanse poulain Lloyd Harris en het duo schopte het toen tot in de halve finales.

“Het was een plezante wedstrijd, ondanks het nachtelijke uur”, reageerde Malisse met een glimlach. “Ik heb me prima geamuseerd met Diego, het is leuk om hem zo beter te leren kennen. Ik heb in aanloop naar het toernooi een beetje getraind en heb een goed gevoel.”

In de volgende ronde wachten de Nederlanders Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp, die de topreekshoofden Juan Sebastian Cabal en Robert Farah wipten. “We zien wel wat dat geeft, iedere extra wedstrijd die ik hier speel is een bonus. Ik amuseer me in de eerste plaats.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier