TC Sellewie viert jubileum met open gezinsdag: Een kwarteeuw louter tennisplezier

Ellen Vande Vyvere, Inge Adens, Katelijne Ryssaert, Lucas Pottier en Kim Decandt. Dominique Notteboom ontbreekt. © DRD
Redactie KW

Het gaat, na een mindere periode, opnieuw goed met TC Sellewie. “We zitten weer aan ruim honderd leden. De verjonging in het bestuur heeft deugd gedaan”, zegt voorzitter Katelijne Ryssaert. De club viert op 15 mei haar 25-jarig bestaan met de gezinsdag ‘Meet & Match’.

TC Sellewie is een van de kleinere tennisclubs in de regio. De beginwaarden van ruim een kwarteeuw geleden gelden nog altijd: puur recreatief tennis staat er centraal. Voor het ontstaan van de club moeten we terug naar het einde van de jaren tachtig. “Met enkele enthousiastelingen werd toen de recreatieve tennisclub TC Puiennest opgericht, op het toenmalige polyvalente tarmacterrein aan de voetbalvelden in de Oliebergstraat”, vertelt voorzitter Katelijne Ryssaert.

“De start was voortreffelijk, het ledenaantal groeide snel. In 1994 werd de naam gewijzigd in TC Sellewie, en in 1997 werden de twee tarmacterreinen omgevormd tot gravelvelden. De gemeente installeerde de verlichting, de club legde zelf een automatisch besproeiingsyteem aan, en omwille van de stijging van het ledenaantal kwam er in 2008 een derde terrein bij.”

Toffe ploeg

“Enkele jaren geleden ging het serieus bergaf met onze club en zakte het ledenaantal tot amper vijftig. De broodnodige verjonging bracht soelaas en het ledenaantal ging weer crescendo. Nu hebben we opnieuw de kaap van de honderd overschreden. Ik prijs me gelukkig dat ik word geruggensteund door een toffe bestuursploeg, die van aanpakken weet: Inge Adens, Ellen Vande Vyvere, Kim Decandt en Dominique Notteboom. ‘Mijn’ jongedames nemen de organisatie van de gezinsdag voor hun rekening”, aldus de voorzitter.

We hebben weer meer dan honderd leden. De verjonging in het bestuur heeft duidelijk deugd gedaan

“Wij zijn een puur recreatieve club”, vult Kim Decandt aan. “Tennissen in een rustige omgeving. Iedereen voelt zich hier op zijn gemak. Zowel kinderen en jongeren als volwassenen zijn welkom in onze club. Het grote voordeel is dat je bij ons – als de weersomstandigheden het toelaten – de mogelijkheid hebt om elke dag te spelen.”

“We hebben drie belangrijke troeven,” vindt Ellen Vande Vyvere. “Vooreerst kan je bij ons tennis spelen op drie gravelterreinen die er altijd onberispelijk bij liggen. Een tweede aantrekkingspool zijn onze lessenreeksen ‘Start to Tennis’ en ‘Restart to Tennis’. Ten slotte is TC Sellewie een heel budgetvriendelijke club. Volwassenen betalen nu 110 euro, jongeren 80 euro en kinderen tot twaalf jaar 50 euro.”

Iedereen welkom

“We vieren ons zilveren jubileum – ook al zijn er wat meningsverschillen over het exacte aantal bestaansjaren – op zondag 15 mei, met een echte gezinsdag”, rondt Inge Adens af. “We nodigen iedereen uit, zowel leden als niet-leden, om vrijblijvend een balletje te komen slaan, tussen 10 en 18 uur. We proberen ieder half uur te wisselen. Misschien ontmoet je er wel een ideale tennispartner… Rackets en tennisballen zijn gratis ter beschikking, voor kinderen is er een springkasteel, en op ons gezellig terras kan je – hopelijk in de zon – genieten van een drankje en een hapje.”

(RD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.