https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nand Vandepoele en Vic Igodt kronen zich tot jong tenniskampioen

Nand Vandepoele is nationaal tenniskampioen. © (Foto GF)
Redactie KW

Op de masters tennis voor de jeugd of de Belgische kampioenschappen vanaf de U9 tot en met de U13 in Luik (TC Tennissimo in Sprimont) heeft Nand Vandepoele uit Diksmuide zich tot nationaal kampioen gekroond bij de min dertienjarigen. Vic Igodt uit Koksijde was goed voor goud bij de U11.

Nand Vandepoele versloeg Nik Denotte in de kwartfinales en Carl Peterges in de halve finale. Tegen Solen Aerts won hij de strijd om het goud met twee keer 6/4.

De kampioen is lid van TC Orscamp in Oostkamp. Een club die verder wil groeien en inzetten op jeugd en talent. Men rekent hierbij op César Coutinho, voorheen actief bij TC Kortemark. Samen met Wim Barbier van de vzw Crosscourt biedt hij een breder spectrum van lessen aan. Op termijn is het de bedoeling dat de CC Tennis Performance Academie een gereputeerde West-Vlaamse tennisacademie is.

TC Orscamp had overigens nog drie andere leden die in Luik actief waren. Thomas Debussche uit Wingene moest zijn meerdere erkennen in een ander West-Vlaams talent, Vic Igodt waarmee Thomas deze zomer overigens samen interclub speelde. Vic won in de finale U11 met 4/2, 2/4 en 4/1.

Bij de meisjes bereikte de Oostendse Noor Ceulemans, sedert eind juli actief in Oostkamp, tevens de finale, bij de U10. Zij maakte dit seizoen onder leiding van ook Barbara Dewilde in ’t Ghistelehof veel progressie, maar verloor jammerlijk met twee keer 2/4 tegen Hannelore Daniels.

Romy Debaene uit Bredene tenslotte, ook al van TC Orscamp, ging er in Luik bij de U13 in de kwartfinales uit na verlies tegen Sonia van San met twee keer 6/2. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.