Kimmer Coppejans sneuvelt opnieuw in eerste kwalificatieronde

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)

Kimmer Coppejans (ATP 191) heeft zich niet geplaatst voor de tweede kwalificatieronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar. Hij verloor van de als tweede geplaatste Amerikaan Mackenzie McDonald (ATP-114). Na 2 uur en 10 minuten spelen stonden de 6-7 (5/7), 7-5 en 6-2 cijfers op het scorebord.

Voor Coppejans was het de vierde keer dat hij zich probeerde te kwalificeren voor Wimbledon, maar het lukte hem nog nooit om door te stoten naar de hoofdtabel. Zowel in 2015, 2017 als in 2019 sneuvelde Coppejans in de eerste kwalificatieronde. Ook dit jaar komt er dus geen eerste zege op het heilige gras voor de 27-jarige tennisser.

De hoop bij de mannen rust nu op de schouders van Ruben Bemelmans (ATP-217). Die plaatste zich dinsdag wel voor de tweede kwalificatieronde. Bij de vrouwen komen ook Greet Minnen (WTA-119), Ysaline Bonaventure (WTA-128) en Maryna Zanevska (WTA-194) dinsdag nog in actie. Marie Benoit (WTA-234) werkt woensdag haar eerste partij af.

Wie drie kwalificatierondes wint, mag naar de hoofdtabel van het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Elise Mertens (WTA-16) en Alison Van Uytvanck (WTA-57) zijn rechtstreeks geplaatst. Kirsten Flipkens (WTA-95) en David Goffin (ATP-15) gaven allebei forfait met een enkelblessure.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.