Kimmer Coppejans op één zege van hoofdtabel Australian Open

Kimmer Coppejans moet nog één keer winnen in Doha.©LAURIE DIEFFEMBACQ BELGA
Kimmer Coppejans moet nog één keer winnen in Doha.©LAURIE DIEFFEMBACQ BELGA
Redactie KW

De naar Limburg uitgeweken Oostendenaar Kimmer Coppejans verzekerde zich van een plaats in de beslissende kwalificatieronde voor de Australian Open.

Kimmer Coppejans (ATP-175) heeft zich in Doha, waar door de covid-19 pandemie het kwalificatietornooi voor de Australian Open plaatsvindt, verzekerd van een plaats in de derde en laatste ronde in het enkelspel. Hij klopte de Egyptenaar Mohammed Safwat (ATP-153) in twee sets.

Coppejans probeert in Doha voor het eerst de hoofdtabel van de Australian Open te bereiken. Tegen Safwat had hij aan één break genoeg om de eerste set met 6/3 te winnen. In een meer evenwichtigere tweede set trok de Oostendenaar met 6/4 aan het langste eind. De wedstrijd duurde anderhalf uur.

Nog eens winnen

In de beslissende partij strijdt Coppejans deze week tegen Damir Dzumhur (ATP-118) om een plaats op de hoofdtabel. De twee stonden vorig jaar al eens tegenover elkaar op het challengertornooi van Barcelona. De Bosniër, in Doha het zevende reekshoofd, won toen in twee sets, 6/2 en 6/3. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.