Kimmer Coppejans naar tweede kwalificatieronde Australian Open

Kimmer Coppejans.©LAURIE DIEFFEMBACQ BELGA
Kimmer Coppejans.©LAURIE DIEFFEMBACQ BELGA
Redactie KW

De Oostendenaar Kimmer Coppejans plaatste zich op de eerste dag van de kwalificaties van de Australian Open voor de hoofdtabel voor de tweede ronde.

Kimmer Coppejans (ATP-175) kende een moeilijke start in zijn eerste kwalificatiewedstrijd voor de Australian Open, maar won uiteindelijk toch de eerste set tegen de Oekraïner Illya Marchenko (ATP-215) met een tiebreak. In de tweede set ging het iets vlotter voor de 26-jarige West-Vlaming en zette hij na ruim twee uur zijn tegenstander opzij met 6/3. “Nadat ik bij 5/4 de kans liet liggen om de eerste set op mijn service te winnen, heb ik me goed herpakt”, vertelt hij. “Ik speelde een goede tiebreak en in de tweede set ging het veel vlotter.”

In quarantaine

In de tweede kwalificatieronde moet Coppejans het opnemen tegen de Egyptenaar Mohamed Safwat (ATP-153). 31ste reekshoofd Sawat stuurde onze landgenoot Arthur De Greef met 6-2 en 6-4 wandelen. Door de coronacrisis worden de kwalificaties bij de mannen in Doha gespeeld. Om zich te plaatsen voor het hoofdtornooi van de Australian Open moet Coppejans, die is verhuisd naar het Limburgse Ham en in de zomer van vorig jaar in het huwelijksbootje stapte met Melanie Vanduren, drie partijen winnen. De deelnemers die zich kwalificeren, gaan bij aankomst in Melbourne eerst twee weken in quarantaine. Ze mogen wel enkele uren per dag hun kamer uit om te trainen. Het hoofdtoernooi vindt tussen 8 en 21 februari plaats in Melbourne. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.