Harris en Malisse stunten en sturen topreekshoofden Dodig en Melo huiswaarts

© (Foto BELGA)

Lloyd Harris en coach Xavier Malisse zijn op dreef in het mannendubbelspeltoernooi van de European Open in Antwerpen. In de kwartfinales stuurden ze donderdag dubbelspecialisten Ivan Dodig en Marcelo Melo, tevens de eerste reekshoofden, huiswaarts na een spannende driesetter: 6-4, 3-6 en 10-7.

Dat levert Harris en Malisse, die in de Scheldestad zijn rentree maakte nadat hij al acht jaar op tennispensioen was, een stek op bij de laatste vier. In hun halve finale wacht een confrontatie met de Nederlanders Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer, de derde reekshoofden. Die partij vindt vrijdag plaats.

In de andere halve finale neemt de Oekraïens-Kazachse tandem Denys Molchanov en Aleksandr Nedovyesov het op tegen het Franse duo Nicolas Mahut en Fabrice Martin, de tweede reekshoofden. Harris plaatste zich eerder op de dag ook al voor de kwartfinales in het enkelspel.

“Blij om bij Lloyd te zijn, om deel uit te maken van zijn team. En het is ook leuk om voor het Belgische publiek te spelen. Dat is lang geleden voor mij, ik heb er zoveel herinneringen aan. Het is leuk om die momenten te herbeleven, het is een geweldig gevoel.”

“Hij speelt echter niet als een oude man”, zei de 24-jarige Lloyd Harris. “Hij speelde ongelooflijk goed, dus ik zal hem moeten overtuigen om terug te komen naar het circuit. Het was een speciale wedstrijd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.