Stoelendans bij DS Waregem: Foucart komt, Mertens moet per direct vertrekken

Redactie KW

Eersteklasser Declercq Stortbeton Waregem heeft een overeenkomst bereikt met Marc Foucart om hoofdcoach te worden vanaf de Final Four in de beker eind april. Huidig trainer Benny Mertens kreeg te horen dat hij meteen mocht vertrekken.

Het is de vierde termijn van coach Foucart bij Waregem. Momenteel is hij nog tijdelijk aan de slag bij Tulikivi Deerlijk, ook in eerste klasse.

DS Waregem dreigt de finale van de play-offs mis te lopen nadat het afgelopen weekend de eerste wedstrijd van de halve finale verloren heeft van Kangoeroes Boom. Het was al de derde nederlaag dit seizoen tegen die titelconcurrent. Zaterdag voor de tweede wedstrijd, in Waregem dit keer, zal assistent-coach Hilde D’Hondt de honneurs waarnemen.

Foucart adviseert voorlopig

Marc Foucart krijgt de eerstvolgende weken al een adviserende rol en neemt het roer helemaal over in de Final Four van de beker, waarin Waregem op 27 april de halve finale speelt tegen Belfius Namen.

Het zat er door de tegenvallende resultaten en de slechte sfeer in de groep al een tijdje aan te komen dat de samenwerking met Benny Mertens zou worden stopgezet. Marc Foucart heeft de opdracht om Waregem terug te brengen bij de top twee van het Belgisch damesbasketbal.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.