Stad Oostende ontvangt zijn olympiërs

Ontvangst van de vier olympiërs, plus gouden Matt Hearn, in de Alice Frey-zaal van het stadhuis. Schepenen Kurt Claeys, Hina Bhatti, Björn Anseeuw, Bart Plasschaert en Natacha Waldmann namen de honneurs waar. Ook Dirk Poppe, voorzitter van de Sportraad, was aanwezig. © (Foto FRO)
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Vandaag, maandag, werden de Oostendse olympiërs feestelijk ontvangen op het stadhuis van Oostende. Deze eer viel te beurt aan zeilsters Emma Plasschaert en Anouk Geurts, basketster Julie Vanloo en atleet Michael Obasuyi. De Australische verloofde van Emma, Matt Hearn, die goud pakte in Tokio, deelde in de eer.

Bij afwezigheid van burgemeester Bart Tommelein leidde eerste schepen Kurt Claeys, de feestviering. “Oostende is fier met de prestatie van onze vertegenwoordigers in Tokio. Veertien dagen lang heeft jong en oud de Spelen gevolgd via alle mogelijke media. Jullie hebben de naam Oostende uitgedragen en in de toekomst zullen jullie veel jongens en meisjes stimuleren om te sporten en een sportcarrière uit te bouwen. Daarom krijgen jullie een mooi aandenken aangeboden. Na Tokio zijn nu alle ogen gericht op Parijs. Ook daar zullen jullie deelnemen en hopelijk nog betere prestaties leveren, met publiek en zonder corona. Veel succes!”

Van Tokio naar Parijs

Schepen van Sport Bart Plasschaert, de vader van zeilster Emma, voegde daar een woordje aan toe. “We hebben met zijn allen genoten van 14 dagen topsport. Er werden glansprestaties verricht, er werd geschiedenis geschreven. Ik heb Anouk, een bijtertje, nog leren zeilen in de club.”

“Dochter Emma werd vierde op haar eerste Olympische Spelen en heeft ons heel wat spanning bezorgd tijdens de Medal Race. Atleet Michael heb ik weten evolueren van kleine Hermes-atleet naar internationale hordenkampioen. We mogen fier zijn op onze Oostendse olympiërs. Jullie zijn een voorbeeld voor onze jeugd. Als schepen van Sport kan ik dat alleen maar toejuichen. Topsport is niet eenvoudig. Je moet talent hebben en er volledig voor gaan. De steun krijgen van je ouders en van je club en trainer zijn essentieel. Wat sport in Oostende betreft, scoren we zeer goed. Samen kijken we uit naar Parijs 2024, met nog meer en groter succes voor onze Oostendse atleten!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.