Sportief Oostrozebeke in de bloemetjes gezet, Marvin Vanluchene krijgt ereburgerschap

Marvin Vanluchene is naast wereldkampioen nu ook ereburger van Oostrozebeke. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Alle sportievelingen van Oostrozebeke waren vorige vrijdag uitgenodigd voor de jaarlijkse kampioenenviering. De grote Enamezaal zat voor de gelegenheid eivol. De grote slok-op van de avond was wereldkampioen zijspan Marvin Vanluchene, die naast de trofee van Sportman van het Jaar ook nog eens het ereburgerschap van Oostrozebeke mocht ontvangen.

De kampioenviering startte met een uitgebreide huldiging van alle kampioenen, met onder meer Dirk Lannoo (BK 2000 m steeple bij de 60-jarigen), Alison Debouver (BK en VK cross scholieren), Elise Debo (PK en BK luchtpistoolschieten), Zion Duyck (brons op EK taekwondo), Claude Duyck (zilver op EK taekwondo), Laura Dejager (BK twirling), Ivan Kindt (eindwinnaar criterium rolstoeltennis) en Tibe Dumortier (ereplaatsen Special Olympics).

De keuze van Sportman van het Jaar lag voor de hand, met tweevoudig wereldkampioen Marvin Vanluchene, die meteen ook ereburger werd. “Dit grijpt me echt naar het hart”, zei hij. “Ik had nooit gedacht dat Oostrozebeke zo meeleefde met mijn sport. Ik besef nu pas dat de motorsport hier leeft. Ik denk dat het bij de vele liefhebbers nu pas is doorgedrongen welke inspanningen ik voor deze sport doe. De wereldtitel werd me niet in de schoot geworpen. Ik hoop nog een derde wereldtitel te halen en dan wil ik het echt wat rustiger aan doen.”

Jongeren

Laura Dejager kreeg als enige kandidate de trofee van Sportvrouw. De trofee voor verdienstelijke jongere bij de meisjes won Alison Debouver, bij de jongens Tibe Dumortier. Sportfiguur van 2023 werd Stephie Vantieghem, die haar sporen heeft verdiend in de voetbalwereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier