Nipte overwinning voor Telenet Oostende

Redactie KW

Om de voeling met de top niet te verliezen moest Telenet Oostende winnen van Luik. Na een spannende wedstrijd trok de kustploeg uiteindelijk met 86-85 aan het langste eind.

Met een zuinige zege van een punt hijst Oostende zich op de tweede plaats van de rangschikking. Luik, nog steeds zonder Gillet, reageerde fors op de 17-9-achterstand en klom zelfs op voorsprong : 21-23. Vooral de Belgen droegen hun steentje in de productie bij. Bosco tekende tien punten in het openingskwart aan en Mukubu knalde vijftien punten waaronder een kwartet aan bommen in het tweede kwart in de Oostendse mand. Luik kantelde een 29-24-achterstand in een 33-35-voorsprong, maar Wright gaf Oostende halverwege het duel een kleine bonus : 39-38.

In alle opzichten controleerde de kustploeg het derde quarter. Wilkinson en zijn maats gooiden 5 op 6 driepunters binnen, de West-Vlamingen verdeelden zeven assists en onder de borden werkten ze aan 75 procent af. De score klom van 47-49 over 58-49 naar 68-55. Iarochevitch en Wilkinson zetten na 79-67 een ongelooflijke remonte in die eindigde toen Iarochevitch slechts één vrijworp benutte : 85-85. In de voorlaatste seconde scoorde Lojeski ook slechts één van zijn twee vrijworpen, maar Drobnjak plukte de rebound.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.