Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

Manon Claeys en Michèle George na hun deelname in Tokio in 2021 nu ook samen naar Parijs. © gf
Redactie KW

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.

Een verrassing is hun selectie niet gezien hun prestaties in de para-dressuur. Manon Claeys neemt met haar paard Katharina Sollenburg deel individuele competitie en teamcompetitie (Grade IV). Michèle George met Best of 8 in de individuele competitie en teamcompetitie (Grade V). Beiden maken deel uit van het Belgische team, naast Barbara Minneci en Kevin Van Ham.

Na afloop van de Grand Prix zullen de acht beste ruiters in elke klasse ook deelnemen aan de Grand Prix Freestyle. Voor Michèle George wordt Parijs de vierde Spelen na Londen, Rio de Janeiro en Tokio waar ze in totaal goed was voor vijf gouden en een zilveren medaille. Manon Claeys neemt voor de tweede keer deel aan de Paralympics. Zij maakte in Tokio haar debuut met een bronzen medaille zowel in de individuele proef als in de freestyle.

Paralympic Team Belgium telt voorlopig 20 atleten in 7 verschillende disciplines: boccia, G-atletiek, G-badminton, G-paardrijden, G-zwemmen, G-tafeltennis en G-boogschieten. Naast George en Claeys werd eerder ook al tafeltennisser Florian Van Acker uit Langemark geselecteerd. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier