Menen is klaar voor BK halve triatlon

© CLL
© CLL
Redactie KW

Op 22 augustus wordt Menen het strijdtoneel voor het Belgisch Kampioenschap halve triatlon. Een indrukwekkende en vooral bewonderenswaardige onderneming die op de steun van heel wat partijen kan rekenen. Het is net die steun die de organisatie een ongekende boost geeft. “Menen de triatlonhoofdstad van België? Waarom niet” klinkt het bij een overtuigde Frederik Van Lierde.

13 september was het moment waarop Frederik voor de laatste maal over de competitieve streep liep voor hij zijn loopsloffen aan de haak zou hangen. “Ik heb al heel veel meegemaakt in mijn carrière, maar een wedstrijd waarbij zowat iedereen me naar de finish toe brulde, dat was ook voor mij een unicum”, klinkt het met een zekere bescheidenheid. “Het feit dat de competitie voor mij verleden tijd is, wil natuurlijk niet zeggen dat ik de sport de rug toedraai. Integendeel. Ik kan me nu focussen op het aankomende Belgische kampioenschap want ons dossier maakte indruk bij de federatie.”

Partners

Een nationaal sportevenement brengt heel wat werk en aandacht met zich mee en net daarin is de rol van de partners belangrijk zo blijkt. “We kunnen een wedstrijd van dit formaat niet zomaar in elkaar flansen”, gaat Frederik verder. “Met ons stevig en goed uitgebouwd dossier klopten we eerst aan bij de stad. Die gaven meteen hun zegen, waardoor het voor ons ook een stuk eenvoudiger werd. Daarnaast konden we ook rekenen op onze partner Decospan, die geen enkel moment aarzelde om mee hun schouders onder het Belgische Kampioenschap te zetten. Hierdoor kunnen we op 22 augustus uitpakken met een uniek, competitief en vooral erg toegankelijk evenement waar we het stadsgevoel zullen laten overheersen. Geen enkele andere wedstrijd in het land raakt die snaar en daar willen we dan ook massaal op inzetten. Dit gaat vanzelfsprekend niet ten koste van de kwaliteit van de wedstrijd zelf. We willen voldoen aan de hoogst mogelijke normen zonder dat we afstand nemen van onze identiteit.”

Parcours door fabriek

Het is die eigenwijze aanpak die ook bij Decospan, de hoofdsponsor van het event, in de smaak viel. “Na de Decospan triathlon van afgelopen jaar bleek al snel dat we als bedrijf op dezelfde golflengte zitten van de organisatie”, pikt een overtuigde CEO Pieter-Jan Desmet meteen in. “De organisatie heeft een visie, een drijfveer en vooral heel wat talent in huis en ze stimuleren iedereen om het beste van zichzelf te geven. Dit is ook de mentaliteit die wij graag naar voren schuiven. Het zijn vreemde tijden en wat betreft sponsoring is het absoluut geen evidente zaak geworden om erg breed te gaan. Toch aarzelden we geen enkel moment om mee aan te kar te trekken zowat het BK naar Menen zou komen. Het wordt ook voor Decospan een erg bijzondere gebeurtenis want een deel van het parcours loopt dwars doorheen de fabrieksgebouwen.”

Hoofdstad

Met de komst van het Belgisch Kampioenschap van Menen wordt een lang verloren traditie opnieuw opgehaald. “Menen heeft een geschiedenis op gebied van triatlon”, sluit Frederik af. “We zijn dan ook blij dat we na 26 jaar opnieuw dit kampioenschap naar de grensgemeente kunnen halen. In Menen is er plaats en vooral wilskracht om dergelijk evenement op poten te zetten. Of we, met de steun van iedereen, van Menen de triatlonhoofdstad van het land kunnen maken? Waarom niet!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.