Leen Delcoucq en Sander Cottignies winnen VAD Parkloop

Ondanks het stormweer vond de Parkloop toch plaats. © Jan Stragier

De 44ste editie van de Internationale VAD Parkloop in Dadizele vond niettegenstaande het stormweer dan toch plaats. Bij de vrouwen won Leen Delcoucq van VACBL de hoofdwedstrijd, Sander Cottignies was primus bij de heren.

Voor deze 44ste editie moest het organiserende Vrienden Atletiek Dadizele overschakelen naar hun plan B waarbij het unieke parcours in het domein Mariënstede, het park was door het stormweer afgesloten, geruild werd voor een gelegenheidsparcours dat op de vroegere terreinen van het Dadipark uitgelijnd werd. Het werd dan ook bij uitzondering een weideloop waarvoor in totaal toch vierhonderdveertig Vrije Sporters en niet aangesloten lopers opdaagden over de bijna twintig reeksen. De wedstrijden werden wel enigszins ingekort.

Delcoucq en Cottignies

Bij de dames kwam Leen Delcoucq, die in de reeks dames seniores 2 aantrad, als eerste over de eindstreep in een wedstrijd over 2.540 m voor Jolien Vandewalle die meteen winnaar werd bij de seniores 1 en Veerle Muylle beiden van Dapalo. Bij de dames Sportiva’s won Tanya Parmentier (AC Staden) voor Tracy Vullers (AVI) en Roos Desimpelaere (Dapalo).

De heren kregen 4.934 m te lopen en daarin toonde Sander Cottignies (seniores 2) zich de sterkste. Maxim Kerremans van AC Staden was tweede en eerste bij de seniores 1 voor Sander Ampe.

Bij de veteranen stond er geen maat op Andy Vanhaelewyn (AVI) die het rapst de 3737m afliep voor Emmanuel Vansteenkiste en Benedict Pype.

VAD-er Simon Bekaert won de wedstrijd voor personen met een beperking voor Bart Bouckhout en Kyan Declerck. Deze wedstrijd kreeg de naam Ereprijs Mieke Vervoort mee. De overleden rolstoelatlete was drie jaar geleden de meter van de parkloop. (RB)