Jeugd van tennisclub Olympos presteert sterk op provinciaal niveau : “Tenniscompetitie herleeft”

De broers Mauro (links) en Thibaut Vromand in het gezelschap van opa kunstschilder Christian Desmarets en trainer Dries Verhaeghe. © Gf
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos in de Ten Brielensesteenweg. De jeugd is er duidelijk de toekomst. Mauro Vromand uit de Begonialaan en Mathieu Vandewildemeersch uit Rumbeke werden voor eigen volk provinciaal kampioen interclub bij de U17. Drie andere leden haalden de finale van de interclub bij de U11 maar moesten jammer genoeg de duimen leggen.

In de voorronde wonnen Mauro en Mathieu alle wedstrijden met 3-0, zonder setverlies dus. In de halve finale van de eindronde wonnen ze 2-1. Ze wonnen beiden hun enkelmatch, Mauro opnieuw zonder setverlies. In de finale was het 1-1 na de enkelspelen, Mauro won zijn enkelspel met 6-1 en 6-0. De dubbel moest beslissen dus.

“De dubbelwedstrijd was een thriller”, zegt coach Dries Verhaeghe. “De eerste set werd gewonnen met 6-3. In de tweede set leidden Mauro en Mathieu met 5-1 en kregen ze vier matchballen, die niet konden worden benut. Het werd heel spannend want de tegenstanders kwamen terug tot 5-4. Net op tijd vonden de kerels hun vorm terug en werd de wedstrijd gewonnen met 6-4. Feest dus bij spelers, familie, vrienden en de vele thuissupporters.” (lacht)

“In september volgt de verdere eindronde op Vlaams niveau. Mauro treedt hiermee in de voetsporen van broer Thibaut, die vorig jaar de provinciale interclub won met Mathieu Vanwildemeersch. Een unicum, twee broers die de West-Vlaamse eindronde winnen, dan nog in opeenvolgende jaren. De sympathieke familie Vromand, steeds trouw op post op de wedstrijden als supporter niet in het minst met pater familias opa Christian, mag terecht heel fier zijn.”

Twee broers

Mauro studeert net als zijn broer aan het Sint-Jozefscollege in de Koestraat en is de zoon van ex-volleyballer Pascal Vromand en Tania Desmarets. Mauro traint net zoals broer Thibaut al van kindsbeen af op Olympos. Onder de vleugels van trainers Remy Hebbelinck en Dries Verhaeghe mist hij op zaterdagochtend nooit een training. “Het jongste jaar zagen we op training dat hij enorme stappen heeft gezet, op fysiek vlak”, zegt trainer Dries. “Hij is de grootste ‘beer’ van de familie geworden. Ook op tactisch vlak zette Mauro stappen en is hij verder gegroeid op technisch vlak. Mits een verdere goede trainingsijver zit er nog veel groeimarge op. Broer Thibaut helpt al regelmatig bij het trainen van de kleinsten tijdens de tennisstages in de vakanties.”

“Binnen twee jaar zullen de broers samen kunnen aantreden bij de volwassenen, samen met andere aanstormende goede jonge Olympossers.”

“Ook bij de U11 had Olympos een finalist in de interlub West- en Oost-Vlaanderen. Léon Vervaeke uit Geluwe, Laurens Vandecasteele uit Wervik en Armand Santelé moesten de duimen leggen tegen TC Isis Izegem. Léon is de zoon van tandarts Stijn Vervaeke uit de Wervikstraat. Laurens is de zoon van Tine Verhaeghe en Jeroen Vandecasteele. Leuk detail: Laurens is het petekind van trainer Dries Verhaeghe. Ze legden een schitterend parcours in de voorrondes af”, benadrukt Dries. “Zo wonnen ze sinds eind maart elke woensdag bijna al hun ontmoetingen tegen andere clubs uit de provincie.”

Groot feest

Olympos ging open in 1975, een initiatief van Raynaldo Wybaillie (87) en wijlen zijn echtgenote Eliane Desmet, ze overleed enkele jaren geleden aan het coronavirus. Dochter Sofie zet het levenswerk van haar ouders verder. Volgend jaar volgt een groot feest want dan bestaat tennisclub Olympos al 50 jaar. Naast acht tennisterreinen (twee indoor en zes outdoor) zijn er ondertussen al tien padelterreinen, zes outdoor en vier indoor.

“De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos, naast het inmiddels bekende succes van padel”, zegt Dries Verhaeghe. “Na de doorstart is Olympos nog steeds een prachtige club met tal van heraangelegde terreinen, paden, een zomerbar en padelterreinen.

Zowel beginners, recreatieve als competitieve spelers zijn welkom. Info vind je op de site www.tcolympos.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier