Hanne Claus pakt goud op BK én op ons KW-podium

Wouter Vander Stricht

Dit keer op het West-Vlaams podium vooral oog voor prestaties van het jong, aanstormend talent.

Snelle Hanne en Mathew

1
Hanne Claus pakt goud op BK én op ons KW-podium

Oostendenaar Mathew Ugwu, ook een gedegen kogelstoter, zette de toon. De cadet koos op het BK in Moeskroen voor de spurtnummers. In de reeksen liep hij op de 100 meter al 11″34 (met te veel rugwind), de finale won hij met 11″51 in de finale. Ook op de 200 meter pakte hij goud. Iets wat scholiere Hanne Claus uit Ardooie ook deed, de dubbel veroveren op de spurtnummers. Ze won met 12″34 en 24″97.

Volleyhoogdagen in Roeselare en Leuven

2
Hanne Claus pakt goud op BK én op ons KW-podium

De fandag van de Yellow Tigers in Leuven was met 10.000, vooral jonge, bezoekers een schot in de roos. Net als het volley-event in Schiervelde. Hoewel Volley-Event doorgaans beschouwd wordt als een vriendschappelijk tornooi, gingen de damesploegen er dit jaar toch volledig voor. Dynamivo Dadizele, dat onder meer op kapitein Milissa Opsommer (foto) rekende, haalde het na drie spannende sets van Vlamvo Vlamertinge. Bij de heren won Volley Bredene.

Myngheel solliciteert naar profcontract

3
Hanne Claus pakt goud op BK én op ons KW-podium
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Wielrenner Daan Myngheer, een vierdejaarsbelofte uit Hooglede, toonde zich zaterdag aan het grote publiek door in de finale van de Brussels Cycling Classic, een profwedstrijd van buiten categorie, tot 8 km van de aankomst voorop te rijden. Een opmerkelijke en tevens belangrijke prestatie, want Myngheer is een van de kanshebbers om in 2016 als prof bij Topsport Vlaanderen-Baloise te debuteren.

(WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.