Greipel wint overtuigend tweede rit Ronde van België, Dupont en Vanthourenhout in top tien

André Greipel heeft in de rode leiderstrui de tweede rit in de Ronde van België gewonnen, zijn tweede etappezege op rij. In tegenstelling tot gistereng kwam er dit keer geen finishfoto aan te pas. De Duitser van Lotto-Belisol had in de massasprint na 170,7km in Knokke-Heist meer dan een fietslengte voorsprong op de Italianen Danilo Napolitano en Jacopo Guarnieri.

© Flickr / Petit Brun

Vijf renners, met als bekendste naam de Nederlander Pim Ligthart, probeerden de verwachte massasprint te ontlopen en fietsten een maximale voorsprong van zowat vijf minuten bijeen. Het peloton moest in de finale nog alle zeilen bijzetten, maar had op anderhalve kilometer van de streep met de Nederlander Ramon Sinkeldam de laatste vluchter te pakken.

Vanthourenhout tiende, Dupont zevende

De aankomst met hellende slothectometers was Greipel op het lijf geschreven en de Duitser ontgoochelde niet. Napolitano werd opnieuw tweede, Guarnieri derde. Met Michael Van Staeyen (6e), Timothy Dupont (7e), Bert De Backer (8e) en Sven Vanthourenhout (10e) nestelden zich tien Belgen in de top tien, waaronder dus twee West-Vlamingen. Greipel blijft vanzelfsprekend leider, met 8 seconden voorsprong op Napolitano en 16 op Guarnieri en Van Hummel. De derde rit vrijdag start in Knokke-Heist en komt na 173,5km aan in Beveren.

(Belga:A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.