Frederic Amorison wint in Roeselare eerste editie van Grote Prijs Jean-Pierre Monseré

Frederic Amorison heeft in Roeselare de eerste editie van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré gewonnen. Een wedstrijd ter nagedachtenis van Jempi Monseré, de wereldkampioen van 1970 die op jonge leeftijd verongelukte. Maar gisteren werd het vooral een eerbetoon aan Rob Goris. De renner die vorige week in een Frans hotel overleed aan een hartaanval.

Accent Jobs- Veranda’s Willems, de ploeg van Rob Goris reed in de eerste kilometers alleen op kop. Jelle Wallays was de eerste aanvaller van de dag, en dat was het definitieve begin van de koers.

In de voorlaatste ronde zagen we een grote groep die zou strijden voor de zege. Opvallende namen: Stijn Devolder, Gorik Gardeyn, alweer Jelle Wallays, Joeri Calleeuw en 5 renners van Landbouwkrediet. Daarbij 3 West-Vlamingen: Sven Vanthourenhout, Bert De Waele en Baptiste Planckaert. Accent had niemand mee.

Kim Borry probeerde in de slotfase nog weg te rijden, maar Landbouwkrediet verdeelde en heerste. Frederic Amorison ging ervandoor en hield stand. De 34-jarige Waal won de eerste editie van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré. De Fin Paavoo Pajaanen werd even later tweede, Baptiste Planckaert mocht mee op het podium.

(DV/BS)

Frederic Amorison wint in Roeselare eerste editie van Grote Prijs Jean-Pierre Monseré

Bekijk hier de reportage

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.