FOTOSPECIAL Streep onder meer dan 100 jaar VG Oostende

Redactie KW

VG Oostende werd als voetbalafdeling opgericht in 1908 en speelde aanvankelijk vriendschappelijke wedstrijden. Pas in 1911 startte VGO in 2de nationale. Tussen de twee wereldoorlogen speelde VGO in 1ste afdeling (1935) en later in bevordering. Na de tweede wereldoorlog was het wachten tot 1973 voor VGO weer in Hogere afdeling speelde. In het seizoen 1977-78 speelde VGO samen met ASO in tweede nationale. In 1980 volgde de fusie : KV Oostende.

In 1982 werd VG Oostende weer opgericht als Oostendse VG. Het duurde tien jaar eer de club, weer onder de naam VG Oostende, kon aantreden en stijgen naar tweede en eerste provinciale. VGO pendelde vele jaren tussen tweede en eerste provinciale en pas onder voorzitterschap van Jean-Claude Vanbiervliet kon de club weer naar vierde nationale stijgen. Op zeker ogenblik stond VGO met één voet weer in derde nationale. Na het afhaken van JC Vanbiervliet ging het van kwaad naar erger. De club leefde boven zijn stand en maakte schulden die nooit betaald weden. De jongste jaren hoopte men op de redding vanuit de politiek of van een grote aannemer, maar eind vorig seizoen was al duidelijk dat het einde in zicht was. Het bestuur stond tegenover een hoge schuldenberg. Een ultieme reddingsoperatie, met de steun van de stad, liep scheef wegens de hoge bondsschulden. Uiteindelijk werden de boeken neergelegd.

Woensdag publiceerde de Belgische Voetbalbond het einde van VG Oostende, een spijtige zaak voor Oostende en voor het voetbal in de regio.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.